Menu Sluiten

5 tips voor de koop van een lamellen afdekking

covrex-lamel-classic

Bij de aanschaf en ontwerp van een zwembad komt vaak de vraag naar voren: ‘Wel of geen lamellen afdekking of rolluik voor het zwembad?’. Het is een prachtig concept, maar wel een paar haken en ogen!

Tips ter overweging voor een lamellen afdekking

  1. De afdekking is vaak het deel uit de offerte met de hoogste prijs. Het loont dan ook om specifiek voor de afdekking andere bedrijven te benaderen voor een aanvullende offerte. Het is goed mogelijk om de aanschaf van het zwembad los te zien van de afdekking. Andere aanbieders hebben wellicht andere merken of hanteren een andere marge.
  2. In de meeste zwembaden kan men een voorbereiding treffen voor een latere montage van een rolluik. Zeker met folie in een zwembad is dit belangrijk om te voorzien. Zorg ook voor een aparte kabeldoorvoer van de technische ruimte naar het zwembad voor de voeding- en signaalkabel. Zo hoeft het terras niet opnieuw worden open gemaakt.
  3. PVC heeft een veel kortere levensduur dan polycarbonaat lamellen. Zeker lamellen met een solar functie in PVC hebben soms te lijden indien de pomp niet continu loopt als de zon schijnt. Polycarbonaat is veel hoger in aanschaf, maar dit betaalt zich terug in duurzaamheid.
  4. Zout-elektrolyse in een zwembad (de omzetting van zout naar chloor (natriumhypochloriet) in een zwembad is een redelijk populaire methode voor de ontsmetting van zwemwater in Nederland en België. Helaas heeft ook de lage zoutconcentratie in het water een negatieve invloed op de metalen onderdelen van een afdekking. Informeer dus tijdig of de garantie niet vervalt en vraag naar de kwaliteit van het RVS (meestal AISI 316). Het is niet algemeen bekend, maar de meeste fabrikanten raden de combinatie af!
  5. Een afdekking is primair ontwikkeld als een isolatie voor het zwembad. Het voorkomt verdamping van water en isoleert voor de nachten. Daarnaast biedt het een heel fraaie afwerking. Voor de veiligheid zijn de meeste lamellen echter minder geschikt! Het drijfvermogen is gering en kinderen en/of huisdieren kunnen door het dek heen zakken. Tref dan ook altijd meerdere maatregelen hiervoor. Bladeren en vuil komen alsnog vaak in het water als de lamellen onder water worden getrokken bij het oprollen.

Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan voor een scherpe prijs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *