Menu Sluiten

Hoeveel betonblokken heb je nodig voor een zwembad?

zwembad-zonhoven-belgië-10

Eén van de meest gebruikte materialen voor de bouw van een zwembad is zijn betonblokken. Een betonblok is goedkoop, duurzaam en makkelijk te verwerken.

Hoe bereken je het aantal betonblokken voor je zwembad?

Je bouwt een zwembad niet elke dag. Dan is het makkelijk om te weten hoeveel betonblokken je nodig hebt voor je zwembad. Zo weet je dat je in ieder geval niet teveel bestelt, maar ook dat je op een zaterdag niet 10 stenen te weinig in voorraad hebt.

zwembad-zonhoven-belgië-10Wij hebben een eenvoudige berekening voor je gemaakt. Je hoeft alleen maar de gegevens van de maten in te voeren en je zit direct het benodigde aantal stenen. Wel is het goed om te weten met welke uitgangspunten we deze berekening maken.

 • de maten zijn van de gebruikelijk betonblok van 19x20x29 cm.
 • de hoogte gaat per 20 cm, maar halve stenen zijn eenvoudig te bestellen
 • een cementlaag is niet mee gerekend
 • de stenen voor een inlooptrap zijn niet inbegrepen

Prijsopgave voor de betonblokken

Als extra service kan je ook een offerte aanvragen voor het aantal betonblokken dat je nodig hebt. Wanneer je je naam en e-mailadres onderaan invult krijg je snel een scherpe offerte in huis. Ook krijg je de opgegeven informatie toegezonden. Wel zo handig.

 • Hoeveel betonblokken heb je nodig voor een zwembad?

 • Hoeveel betonstenen heb je nodig voor de bouw van je zwembad? Wij geven je hier het antwoord. Geef SVP maten op in hele meters. Een bad van 750 cm geef op als '8'. Anders krijg je niet de goede gegevens uit de berekening.
 • Hidden

5 reacties

 1. Avatar
  Stijn Heylen

  Op deze foto zie ik dat de blokken op de korte zijde naast mekaar staan. Op andere zie ik dat ze in de breedte geplaatst worden waardoor je minder blokken verbruikt maar ook een smallere muur hebt.
  Wat is de beste methode?

 2. Avatar
  Lieke de Keizer

  Wat zou het kosten om een zwembad in onze tuin te laten bouwen van 8,5x6x1,5.
  We hebben daarvoor 843 blokken nodig. Wat zouden wij dan moeten betalen voor dit zwembad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-