Menu Sluiten

Welke pompcapaciteit heb ik nodig voor mijn zwembad?

sp6000 8000

In de eerste plaats adviseren wij iedereen om deskundig advies in te winnen bij de aanschaf van een zwembadpomp. Er is namelijk ontzettend veel keuze en niet elke pomp is geschikt voor jouw zwembad.

Hoe kies je de beste zwembadpomp?

Als we even een voorkeur voor een bepaald merk achterwege laten heb je de keuze uit een heel scala aan pompen. De meeste mensen kiezen nog steeds voor een pomp met 1 snelheid. Kies jij hier ook voor? Denk dan aan de volgende basisregel:

Turnover van een zwembad: de zwembadpomp moet het zwembadvolume elke 4 uur 1 keer kunnen rondpompen.

Debiet van een zwembadpomp

Het debiet van een pomp is afhankelijk van de weerstand die het water ondervindt op zijn weg van het filter naar het zwembad. Die weerstand wordt uitgedrukt in “hoogtemeters water” (1 bar = 10m water). Het aantal “hoogtemeters water” die de pomp moet overwinnen wordt eenvoudig uitgeteld met volgende vuistregels:

– Per 10 meter afstand tussen pomp en zwembad-inlaat: 1 hoogtemeter
– Per hoek 90 graden: 1 hoogtemeter
– Per meter dat de pomp lager staat dan de zwembad-inlaat: 1 hoogtemeter
– Zwembadverwarming: 1 hoogtemeter
– Filter: 1 hoogtemeter

Welke pompcapaciteit heb ik nodig voor mijn zwembad?

 

Vervolgens kan je in de “Pompcurve” (x-as =debiet, y as =hoogtemeters) zien wat het debiet van je pomp is.

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-