Menu Sluiten

Het storten van de betonnen vloer van een zwembad

inhoud
    Add a header to begin generating the table of contents
    betonvloer-zwembad-vlinderen

    Een zwembad heeft altijd een fundatie nodig. Het is dan ook noodzakelijk een betonvloer te storten. Nu is een betonvloer storten geen rocket science, maar als je goed bent voorbereid is het nog eenvoudiger.

    Grondwater en een zwembad

    In Nederland en België kennen we diverse soorten grond. Van zand naar klei naar bijvoorbeeld löss. Heel lokaal kan er een afwijking zijn in bijvoorbeeld een bouwproject waar zand is gebruikt voor de ophoging van een hele woonwijk. Laat een specialist inschatten of een ondergrond geschikt is voor een zwembad. Meestal is klei of geel zand geen enkel probleem en kan je zonder heien een betonplaat (laten) storten.

    Grondwater is voor een zwembad met folie geen probleem, maar bij de aanleg mag er geen grondwater aanwezig zijn. Een dichte kuip, zoals een polyester zwembad of een kuip van polypropyleen is een stuk kwetsbaarder, ook als het zwembad gereed is. Bij een leeg bad en hoog grondwater heb je een drijvende kuip!

    Het is dus belangrijk om pas te beginnen met bouwen als het grondwaterpeil laag is. Als dit niet mogelijk is, kan bronbemaling een goede optie zijn. Bedenk wel dat bronbemaling prijzig is. Het is dus van groot belang om de bouwwerkzaamheden goed te plannen.

    Daarnaast is het ook mogelijk om het zwembad hoger te leggen. De grond die vrij komt uit het gat kunt u gebruiken als ophoging tegen de muren.

    Aanbrengen van de betonvloer

    Voordat je de betonvloer stort, moet je diverse voorbereidingen treffen. Zorg ervoor dat de grond waterpas is uitgegraven met een laser. Dit voorkomt de kans op een scheve vloer. Wij raden altijd aan het gat door een professional uit te laten graven met een machine. Een vloer die niet waterpas is, is bijna niet te herstellen.

    Hierna kan je kiezen uit diverse mogelijkheden. Je kan onder de vloer isolatie aanbrengen en folie om te voorkomen dat het beton te snel uithardt. De bekisting wordt uitgezet met steigerplanken of je gebruikt de wanden van het zwembad als bekisting. Kan allebei.

    Wij raden aan om de betonvloer minimaal 80 cm extra lang en 80 cm extra breed te maken. Dit heeft te maken met de muur die nog gemetseld dient te worden.

    Hoe stort je een betonvloer voor een zwembad?

    Voorbeeld: een bad van inwendig 800 x 400 cm heeft 2x een muur van 20 cm. De vloer krijgt dan een oppervlakte van 880×480 cm. Totaal is er dan een speling van 20 cm aan elke zijde over. Voor de zekerheid en ook om eventueel de leidingen te bevestigen.

    Kies altijd voor een dikte van gemiddeld 15 cm. Dikker is meestal niet nodig. Meestal wordt er gekozen voor C20/25 in de betonsterkteklasse. Het is mogelijk dat omstandigheden voorschrijven dat u afwijkende sterktes moet gebruiken. .

    Wapening in de betonvloer

    De wapening kan uit een zogenaamd ‘krimpnet’ bestaan. Dit is een bouwnet van 8 mm staal met een raster van 15×15 cm. Deze breng je in het midden (in de hoogte) van de vloer aan of op een andere plek als de uitvoerder daarvoor kiest. Het betonijzer zorgt ervoor dat betonvloer extra stevig is en niet scheurt.

    Storten van een zwembadvloer

    Beton aanbrengen gebeurt het beste met een pompwagen. Het handigste is om de vrachtwagen met beton naast het zwembad te parkeren. Is dat niet mogelijk, dan kan de pomp met behulp van een kraan verlengd worden. De maximale afstand is afhankelijk van de kraan en de locatie.

    Het storten van het beton kan op verschillende manieren gebeuren. Wij raden aan om dit door een professional te laten uitvoeren. De oppervlakte is namelijk niet gering en het is erg belangrijk dat de vloer waterpas ligt.

    Egaliseren van een vloer in een zwembad

    Het egaliseren is echt noodzakelijk na het storten van de vloer. Indien dit niet helemaal glad is ga je dit zien door de zwembadfolie heen. Doodzonde, want je kijkt er zo 15 a 20 jaar naar. Je kan de vloer op de volgende manieren glad afwerken.

    • vlinderen van de vloer; de beste keuze
    • egaline: ook heel geschikt, maar wat duurder. Meestal doe je dit als vlinderen is mislukt.
    • Isolatieplaten: houden de warmte beter vast maar zijn erg kwetsbaar. De platen kunnen beschadigd raken bij de montage en het gebruik van het zwembad.

    Als het beton droog is kan je beginnen met de opbouw van de muren.

    Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

    168 reacties

    1. Avatar
      Michiel

      Wij zijn ons aan het oriënteren op een klein zwembad / plunge pool van zo’n 4 x 2,5 meter voor in de tuin. Nu hebben wij kleigrond en geven een zwembadleverancier en ook diverse websites aan dat je bij klei moet heien omdat het anders vroeg of laat gaat verzakken. Op deze site lees ik echter iets anders. Hoe kan dat? De woningen staan hier ook allemaal op minimaal 20 meter heipalen, dus sterk zal de grond inderdaad niet zijn.

      P.S. Het type zwembad maakt ons niet zoveel uit, al is een polyesterbak (of variant) het eenvoudigst/sterkst/minst onderhoud (?)

      Groet,
      Michiel

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Hallo Michiel,
        Dank voor je reactie. Maar om een misverstand te voorkomen, je leest op deze site niet dat je NIET moet heien. Probleem is dat ik dat namelijk niet kan weten bij jou ter plaatse. En er staat wél dat je altijd zelf de afweging moet maken.
        Desalniettemin komt heien bij zwembaden niet veel voor en is het lang niet altijd nodig, ook niet bij kleigronden.

        • Avatar
          Michiel

          Beste Maurice,

          Dank voor je snelle reactie.
          Maakt het type zwembad nog uit? Of gaat het puur om het gewicht en de draagkracht van de grond?

          Mvg,
          Michiel

        • Avatar
          Michiel

          Beste Maurice (of andere deskundigen op het forum die advies kunnen geven :-)),

          Ik heb inmiddels een reactie van de gemeente m.b.t. sonderingsrapporten rond onze woning.
          Hierin wordt o.a. aangegeven:


          Het open waterpeil werd vastgesteld op 1,81 m- NAP. De grondwaterstand lag tijdens de uitvoering van net grondonderzoek in februari 2011 op ca 0,8 a 2,4 m- NAP. Opgemerkt wordt dat dit een serie van eenmalige waarnemingen betreft met een grote variatie als gevolg van de verschillen in de opbouw en doorlatendheid van de toplaag. De freatische grondwaterstand varieert en is afhankelijk van neerslagoverschot, bodemopbouw en afstand tot open water.

          Uit de resultaten van het grondonderzoek kan de navolgende bodemopbouw worden afgeleid:
          Diepte in m- NAP
          m.v. – 4,0 a 5,0 KLEI en ZAND, wisselende lagen, deels uitgedroogde maaiveldlaag
          4,0 a 5,0 – 11,0 a 12,0 KLEI en VEEN, slap, wisselende lagen, locaal met silt- en/of zandhoudende laagjes, grillige opbouw
          11,0 a 12,0 – 16,0 a 16,5 KLEI, LEEM en ZAND, afwisselende lagen, zogenaamde “wadafzettingen”, afgesloten met holocene basisveenlaag
          16,0 a 16,5 – ca 32,5 ZAND, matig vast tot zeer vast gepakt, met silten/of kleihoudende laagjes, grillige opbouw Pleistoceen-

          Is er nu iets zinnigs te zeggen over het wel of niet nodig zijn van heien? Bij een zwembad van zeg 1,20 diep, zit er dus nog zo’n 3 a 3,5 meter zand/klei onder, voor je op een “slappere” laag komt.
          Zeker als je het zwembad niet op beton zet maar gestabiliseerd zand valt het gewicht misschien nog een beetje mee, ten opzichte van de verwijderde zand/klei.

          Alvast bedankt,
          Michiel

          • Avatar
            Maurice van den Heuvel

            Ik ken weinig mensen die een dergelijke voorbereiding doen voor een opzetbad ;->
            Volgens mij kan je de vraag ook uitzetten op http://www.zwembadforum.eu. Hier zitten meer experts die je kunnen helpen, want ik ben zeker niet een bodemexpert die een absolute uitspraak wil doen hierover.

            • Avatar
              Michiel

              Nou, de voorkeur is geen opzetbad (dat is plan B), maar een ingegraven bad, vandaar. Voor opzet kan je het risico van verzakken iets makkelijker nemen dan bij ingraven. 🙂
              Maar ik zal dat forum ook bezoeken, dank voor de tip.

      • Avatar
        Suzanne cselotei

        We hebben reeds vijftien jaar een ingebouwd zwembad. Dit jaar moeten we de liner vervangen en willen het zwembad dan ook minder diep maken. Er ligt nu een betonvloer in van 20cm gewapend beton. Moeten we opnieuw een volledige betonvloer storten, of zouden we het ook kunnen ophogen met betonblokken met daarop een betonlaag of chapelaag?

        • Avatar
          Maurice van den Heuvel

          Mijn vermoeden is dat je het beste een integrale vloer kan storten van beton op de oude vloer. Geen idee of eerst ophogen met betonblokken voordeliger gaat zijn. Helaas kan je de nieuwe vloer niet vlinderen in de hoeken en zal je dus nog een smeervloer of egaline moeten gaan toepassen.

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Die meningen lopen uiteen van 72 uur tot een maand… Ik zou zeker 72 uur wachten, maar het is ook afhankelijk van de samenstelling van het beton en of je er bv een onderzeil hebt toegepast.

    2. Avatar
      Marco

      Hallo Maurice,
      Als ik met betonblokken werk als wanden en vervolgens de binnenzijde met drukvaste (300kpa) XPS platen isoleer moet ik dan eerst nog de betonblokken stucen (glad maken). Lijkt mij niet namelijk, scheelt een hoop werk. Zou dit ook werken voor de vloer?

    3. Avatar
      Olivier De Raedt

      Beste,

      Op de bodem van mijn zwembad komen er bubbels en lossen de mozaïeken… Ik heb de omhooggekomen beton doorprikt en er komt water uit… Oppervlakten van 20 op 20 cm leg ik zo bloot (de mozaïeken komen daar sowieso los). Moet ik de hele vloer her aanleggen of enkel de plaatsen waar de vloer naar boven trekt (en enkel de grote bubbels of ook de kleintjes waar de mozaïeken nog vast liggen).
      Met welk producten vul ik de centimeter losgekomen ondergrond (egaline en primer?). Voor de mozaïeken te lijmen heb ik Starlike EVO bicomponent zuurvast epoxyafdichtingsmiddel (ik vermoed dat deze goed is)

      Mvg,

      Olivier

      • Avatar
        Marcel

        Dat is waarschijnlijk een Osmose proces en dat is een erg complex iets. Heb het meegemaakt met epoxy coatings. Door de Osmose reactie ontstaat er vocht, wat de coating (of in dit geval de tegels) eraf drukt.
        Wat ook mogelijk is dat de betonvloer niet waterdicht is, waardoor het grondwater er door de druk er doorheen komt. Als er water in het bad staat, zou dit niet moeten kunnen overigens, alleen als het bad leeg is.
        Behandeling van losgekomen tegels kan helaas niet aan de binnenzijde worden opgelost, dit moet altijd aan de buitenzijde, bijvoorbeeld door injecteren. Geen gemakkelijke opgave…
        Succes.

    4. Avatar
      Maikel

      Hallo maurice

      Wij gaan een zwembad plaatsen van 7.5 x 3.5 x 1.2.
      Stalen rand met liner .
      Nu is mijn vraag . Moet voor het storten van de betonvloer er helemaal geen grondwater inzitten ??
      Bij ons is er mknimaal grondwater aanwezig . Aangezien dat ze morgen komen storten ..gaat dot problemen opleveren .

      Mvhr

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Ja dit kan problemen opleveren. Grondwater en beton storten is een slechte combi.
        Een diepere put maken en dompelpomp erin… Dan krijg je het misschien tijdelijk weg.

    5. Avatar
      Steve

      Dag Maurice,

      Onze zwembadbouwer had eerst geen betonvloer opgenomen en wilde mits anleggen van drainage(cocosdarm) de chappe rechtstreeks op de grond leggen. en de muren op sleuffundering van beton zetten. Aangezien ik denk dat de grond te instabiel is wil ik toch werken met een betonvloer (gewopand) van 15dik.

      Nu zegt mijn zwembadbouwer dat op de beton best nog een laag chappe komt met drainage daarin. Zij hebben namelijk al enkele maken meegemaakt dat het doek toch begint te zweven nadien (wegens nog resterend organisch materiaal? gasvorming).

      Meen jij dat het nodig is om die chappe alsnog op de beton te leggen? of is dit een maat voor niets volgens jou? Ik vrees dat als ik het niet laat doen, mijn garantie niet zal tellen.

      Groeten Steve

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Lastig verhaal Steve. Waarom kies je voor een zwembadbouwer vanwaar je het bouwproces niet vertrouwt? Ik zou daar nog eens over nadenken. Een professioneel zwembad zonder betonvloer vind ik maar vreemd. En waarom dan daarna nog allerlei dingen toevoegen? Gasvorming heb ik nog niet meegemaakt.

    6. Avatar
      Caroline

      Hallo Maurice,
      Wij zijn helemaal zelf ons zwembad aan het bouwen , helaas zitten we met een vervelend probleem. We hebben zelf een betonnen vloer gegoten van 15 dik volgens de voorschriften en daarna onze muren gemetseld . De muren hebben we gecementeerd en zijn in heel goede staat . Maar nu komt het probleem . De vloer! Het beton dek is super goed en vertonen geen barsten maar we hebben de beton geegaliseerd en is helaas gebarsten op verschillende plaatsen . Hebben dit dan terug opgebroken en opnieuw gedaan , helaas opnieuw vol met barsten! Heb jij een idee wat we hieraan kunnen doen? Zijn ten einde raad.
      Alvast bedankt
      Groeten Caroline

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Ik zie ook je Whatsapp bericht en zal je daar meer uitleggen omtrent het probleem. Heb nog wat meer informatie nodig namelijk.

        • Avatar
          Abdel

          Hoi,

          Ik ben wel heel benieuwd naar dit antwoord aan Caroline. Ik moet namelijk nog beginnen met de egaline, dus kan hier nog wat van opsteken!

          • Avatar
            Maurice van den Heuvel

            Ik heb destijds contact gehad met Caroline, maar geen eindresultaat vernomen. Wellicht leest/ontvangt zij dit bericht en kan ze nog antwoorden.

    7. Avatar
      Van Laer Jerry

      Dag Maurice,

      ik lees in jouw blog niets over het chappen van de bodem van het zwembad.
      Is dat niet meer van deze tijd ?

      Alvast bedankt

        • Avatar
          Kim

          Beste Maurice,

          Maar bijvoorbeeld 5 cm chape over de beton heen is wel een optie als de beton niet perfect is? Wij zouden de beton zelf willen gieten en dan zal hij mooi zijn maar niet perfect. Egaline is vrij kostelijk. Is een laag chape dan een optie?

          Mvg,
          Kim

          • Avatar
            Maurice van den Heuvel

            Ja een chape vloer kan, maar zal minder glad zijn dan egaline. Ook is de laag minder hard met een iets grotere kans op loskomen van de bodem. Maar het wordt wel veel toegepast.

    8. Avatar
      Jan

      Beste Maurice. Wij gaan een ovaal zwembad plaatsen van 6.30m x 3.60m. Gisteren heb ik de put gegraven tot op 1.40, het bad is 1.20 diep, nu staat er op enkele plaatsen enkele plassen grondwater. Kan ik hierop mijn betonvloer van 20 cm opbouwen gewapend met een net van 8 mm? Ik ga 2 muren metselen met holle betonstenen van 29 x 19 x 19 aan de rechte wanden. Deze muren zou ik bewapenen in de vloer en opvullen met beton, is dit goed? Stort ik rond de ronde delen droge beton om de wanden te verstevigen? Ik zou dit stap voor stap doen, dus 40 cm water vullen, 40 cm droge beton vullen, om en om, is dit ok? Onder de liner komt een vilt, kan ik mijn betonplaat strak maken zonder te vlinderen, ik doe dit met een pvc afvoerbuis, aftrekken op 2 geleidingslatten. Heb je nog aanbevelingen of opmerkingen? Alvast bedankt voor je expertise. Vriendelijke groeten, Jan.

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Hallo Jan,
        Als er nog water staat zou ik wachten met de vloer. De rest lijkt me oke, maar check met name de handleiding voor de juiste stappen.

    9. Avatar
      Danny

      Ik wil een houten inbouwzwembad gedeeltelijk inbouwen. Het gaat om een zwembad van 6,5×3,5m, die ik ongeveer 70 cm wil ingraven. Ik wil als betonvloer betonplaten van 14 cm dik gebruiken (die heb ik al liggen). Is dat een probleem of kan dat wel?
      De ondergrond is klei en in de winter staat het grondwater vrij hoog.

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Geen probleem, zorg wel dat je de naden goed afwerkt, want elke oneffenheid ga je zien nadat er water in het bad zit.
        Vraag je wel af of grondwater en hout een lekkere combinatie is. Ligt echt aan de kwaliteit van het hout of het een probleem gaat geven.

    10. Avatar
      SImon

      Beste Maurice,
      Ten eerste: wat een interessant blog!
      Je stelt dat je bij het inbouwen van een rond stalen bad als bodem gebruik kan maken van stabilisatiezand. Ik een wil staalwand zwembad van 350 half ingraven in kleigrond, als ik het zo bekijk blijf ik daarbij boven het grondwaterpeil. Toch nog een paar vragen over het stabilisatiezand: Hoe dik moet de laag zijn? Moet dit aangetrild worden? Hoe maak ik dit mooi vlak? Hoe hardt dit uit?

      Groeten Simon

        • Avatar
          Peter

          Beste Maurice

          Vraag ik ga een stalen rond zwembad van 4.6 en 1.2 diep circa 50 cm ingraven mijn ondergrond bestaat uit klei grondwater zit dieper dan 100cm Ik kan hier volstaan met stablisatiezand hoe dik moet deze laag zijn ? zoals ik uit eerdere berichten gelezen heb? Kunnen hierover dan weer isolatie platen en daarna het anti schimmelvilt plaatsen? Mvgr Peter

          • Avatar
            Maurice van den Heuvel

            Een rond zwembad kan prima op gestabiliseerd zand geplaatst worden inderdaad. Maak het vlak en circa 15 cm dik. Xps500 platen helpen je dan ook de folie te beschermen (zie de webshop).

            • Avatar
              Peter

              Dankje voor jou snelle reactie !
              Nog een vraagje Moet ik dit stab aantrillen

              Mvgr Peter

            • Avatar
              Maurice van den Heuvel

              Nee zou ik niet doen. Als het goed is uitgehard gaat het ook prima zonder.

      • Avatar
        Serge Bossant

        Wij gaan een rond staalwand zwembad van Trevi voor 3/4 inbouwen en hebben reeds de put zelf uitgegraven. We willen nu een betonplaat van 15 cm laten storten, maar hoe kunnen we het best ervoor zorgen dat deze volledig waterpas ligt aub ?

        • Avatar
          Maurice van den Heuvel

          Heel eenvoudig, uitbesteden als je niet zeker van je zaak bent en hierop niet besparen. Een betonvloer waterpas maken is een basisvaardigheid, maar niet altijd makkelijk. Goed navragen bij degene die het gaat uitvoeren dus.

    11. Avatar
      Ruben Steegmans

      Beste,
      In het verleden heb ik zwembaden gemaakt voor klanten wij goten een gepolierde of gevlinderde betonnen dek en betonnen wanden hierop gegoten, maar hier kwam nooit een liner in waren wel strakke zwembaden… nu is mijn vraag zou dit “mooi” gaan blijven? Heeft u hier ervaring mee?
      Mvg ruben

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Hallo Ruben,
        Wij werken uitsluitend met zwembadfolie, met als voornaamste reden dat op wat verkleuring na de levensduur wel 20 jaar is. Beton heeft een veel sterkere uitwerking op chloor etc. Je moet dit na een tijd dan ook weer opnieuw bewerken.

        Vraag een goede kelderbouwer om iets waterdicht te krijgen en men hanteert echt andere normen dan doorgaans bij zwembaden wordt toegepast. Vandaar dat ik ook mijn vraagtekens zet bij de waterdichtheid op de langere termijn.

    12. Avatar
      Vince

      Bedankt voor het delen van de tips om zelf een zwembadvloer te storten. Ik ben aan het inventariseren wat ik allemaal zelf kan doen bij de bouw van mijn zwembad. Wellicht schakel ik iemand in die mij kan helpen bij het egaliseren van de bodem.

    13. Avatar
      Martijn van den Berg

      Beste Maurice,
      Ik wil in kleigrond met een grondwaterpeil van ca 1,5 meter een rond stalen inbouwzwembad plaatsen. Het bad zal uiteindelijk 35 cm boven het maaiveld uitsteken. Nu wil ik het gat eerst dieper uitgraven tot ca. 1.4 meter en dan aanvullen met geel zand tot ik op een diepte zit van 1.1 meter. Ik zat te denken om het Conzero systeem toe te passen. ( http://www.conzero.de ) Heb jij hier ervaring mee?
      Volgens de produkt specificaties heb ik dan geen fundering nodig.
      Conzero werkt met bodemplaten die tevens als isolatie dienen.
      Alvast bedankt voor jouw reactie.

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Hallo Martijn,
        Ik ken het systeem uit Duitsland niet goed, maar het principe is niet uniek. Een rond zwembad hoef je nooit te voorzien van een betonplaat, maar je hebt altijd het gevaar dat je de ondergrond indeukt. Het lijkt me een complexe en dure manier van een vloer maken. Je kan wellicht eps platen gebruiken en een goed scheidingsvlies.

          • Avatar
            Mark Marring

            Dag Martijn,

            Zelf ben ik ook geïnteresseerd geraakt in het conzero systeem. Heb je daar inmiddels ervaring mee of heb je een andere keuze gemaakt? Hoor graag wat je hebt gedaan en hoe het bevalt.

            grt Mark

        • Avatar
          Mark Marring

          Dag Maurice,

          Ik lees dat je zegt dat er voor een rond zwembad nooit een betonplaat gestort hoeft te worden. Ik lees overal echter dat dit aangeraden/verplicht wordt. Wij willen een staalwand zwembad van 350 diameter ingraven en ik ben me aan het oriënteren wat de mogelijkheden m.b.t. de ondergrond zijn. Kan je me aangeven waarom jij geen betonvloer nodig acht voor een rond zwembad als dat half/geheel ingegraven moet worden? Het Conzero systeem lijkt een goede oplossing maar een betonvloer sluit ik nog zeker niet uit.

          Alvast bedankt voor je reactie.

          grt Mark

          • Avatar
            Maurice van den Heuvel

            Hallo Mark,
            Technisch gezien heeft een rond bad met een stalen wand geen betonplaat nodig. Ook niet voor de waterdruk. Dit is nu eenmaal een gegeven.

            Wel dien je een stevige vloer aan te leggen, volkomen vlak en glad. Hierbij voldoet een betonvloer aan al deze eisen, maar nogmaals, niet noodzakelijk! Je kan met stabilisatiezand ook dit creëren, zeker in de kleinere afmetingen.

            Ik ben niet bekend met het Conzero systeem, dus daar kan ik je niet mee helpen.

            Groet Maurice

    14. Avatar
      Lex Schotema

      Beste Maurice,
      In de voorgaande berichten lees ik niet zo veel suggesties of adviezen over mijn vraag:
      We willen een bestaand (ingebouwd) ovaal vormig zwembad diep 1.5 meter en gemaakt van metalen panelen met een folie erin, moderniseren (rechthoekig) en iets dieper maken.
      Eén van de punten waar ik me zorgen om maak is het instortingsgevaar van de grond rondom het bad op moment dat ik de oude wandbeplating verwijder en het geheel wat breder ga maken.
      Heb je suggesties om een soort keerwand te maken? Huidige ovale bad is 7,6×3,6 en het nieuwe rechthoekige bad wordt 8×4 meter.

      Alvast mijn dank.

      • Avatar
        Maurice van den Heuvel

        Beste Lex,
        Ik snap je vraag en het gevaar is ook wel aanwezig denk ik. Maar in het slechtste geval verwijder je een deel van het zand. Ik vermoed dat dit minder werk is dan keerwanden maken. Je moet toch extra uitgraven etc.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

    Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

    Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad