Menu Sluiten

Betonvloer en wanden / muren van een zwembad

Het hangt er een beetje vanaf, maar als je een zwembad in een normaal formaat aanlegt dan adviseren wij standaard minimaal 15 centimeter beton. Kies dan voor een kwaliteit C20/C25 (vraag de leverancier) en gebruik een enkelvoudig bouwnet van 8 mm. Onder het beton leg je een plastic zeil om snel uitdrogen te voorkomen.

Werk de vloer vervolgens af door te vlinderen. Dit maakt de betonvloer het sterkst. Egaline is ook een optie, maar duur en meestal onnodig.

EPS polystyreen bouwstenen voor een zwembad

Lastige en fundamentele vraag.

Het gebruik van betonblokken is eigenlijk op veel vlakken de beste keuze. De aanschafprijs is lager, de bouwtijd is sneller en het is eenvoudiger uit te voeren. Maar EPS blokken hebben toch ook enkele voordelen.

Je hoeft geen bezoek aan de fysiotherapeut te boeken voor je rug na het sjouwen van honderden blokken. De wanden hoeven niet meer glad afgewerkt te worden en je hebt meteen een goede isolatie voor je duurzame zwembad.

Wanneer je van een beetje uitdaging houdt, of je hebt een goede zwembadbouwer dan kan je zeker kiezen voor deze innovatieve vorm van bouwen. De kwaliteit is tegenwoordig uitstekend en de folielasser weten er goed mee om te gaan tijdens het verwerken van de gewapende folie.

Rondom het zwembad en terras

Dit hangt sterk af van het type zwembad en dus het type wand je gebruikt. Bij een gemetseld bad kan je aanvullen met geel zand. Wij adviseren echter altijd gestabiliseerd zand te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld geel zand vermengd met cement.

Bij een rond zwembad met een stalen wand of een monoblock is dit absoluut noodzakelijk. Beton is meestal niet aan te raden, want het beton is dan wel heel permanent. Mocht er in het leidingsysteem toch een probleem zijn dan kan je er nooit meer bij.

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-