Menu Sluiten

Wat is de beste diepte voor mijn zwembad?

Wat is de beste diepte voor mijn zwembad?

Een zwembad is meestal 150 cm diep. Dit geeft je de kans om een duik te maken in het water, maar ook kunnen de meeste volwassen mensen staan. Natuurlijk kan je hiervan af wijken. Bereken voor het graafwerk middels de bouwtekening de totale diepte. De totale diepte wordt dan bijvoorbeeld 153 cm inclusief randtegel en de dikte van de betonvloer.

Een diep zwembad?

Vaak wil men een zwembad 200 cm diep maken. Overweeg daarbij het volgende: een zwembad dieper dan 150 cm is vaak niet functioneel. Als kinderen en volwassenen niet kunnen staan op de bodem, is het snel afgelopen met de pret.

Daarnaast heb je duurdere bouwconstructies nodig, waardoor de prijs flink hoger kan uitvallen. Soms kiest men ervoor twee niveaus in het zwembad te maken: 120 en 180 cm diep. Je kan dan niet werken met een standaard zwembadfolie. Kies dan voor een zwembad met gewapende folie (op rol aangebracht).

 

Bij de aanschaf van een polyester, polypropyleen of prefab zwembad heb je meestal niet de keuze. Dan is de diepte bepaald door de leverancier en ben je vaak beperkt door de transportmogelijkheden.

Zo kan een polyester zwembad nooit 2 meter diep zijn, want dan kan een dergelijk monoblock niet vervoerd worden onder de viaducten. Wel goed om te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad