Menu Sluiten

Wat is egaline en waarvoor gebruik je het bij de bouw van een zwembad?

Wat is egaline en waarvoor gebruik je het bij de bouw van een zwembad?Egaline wordt bij zwembaden regelmatig toegepast als een soort ‘redmiddel’. Wanneer je betonvloer niet perfect glad is gemaakt door bijvoorbeeld op tijd te vlinderen, dan kan je de betonplaat beter niet gebruiken. Je kan er dan opnieuw een cementlaag in aanbrengen, maar egaline is dan de oplossing.

Egaline aanbrengen in een zwembad

Egaline is een soort vloeicement die verrijkt is met kunststoffen. Je kan egaliseren met egaline tot een verschil van maximaal 10mm. Je kunt egaline niet zomaar op de ondervloer aanbrengen: het moet eerst goed gereinigd worden en vaak moet er ook nog een primer aangebracht worden (anders hecht de egaline niet goed). Het is daarbij ook verstandig om grote en diepe gaten eerst te vullen met (snel)cement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-