Menu Sluiten

Epdm voor een zwembad of zwemvijver

zonnecollectorenEPDM voor je zwembad of zwemvijver

EPDM wordt veel gebruikt in de aanleg en bouw van bijvoorbeeld een zwembad of een zwemvijver. Denk dan aan de toepassing van een zonnecollector van EPDM rubber. Maar ook bij zwemvijvers wordt soms de afdichting van de bak gemaakt van EPDM vijverfolie in plaats van een PVC zwembadfolie.

Het is extreem duurzaam en goed bestand tegen de inwerking van chloor, zout en uv licht. Belangrijke eigenschappen voor bij een zwembad.

EPDM volgens Wikipedia:

EPDM is de afkorting van “Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer” en is een groep van synthetische rubbers of elastomeren. Het wordt verkregen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen) en een dieen, dit is een onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen. EPDM is dus een terpolymeer, dit is een polymeer verkregen uit drie monomeren.

2 reacties

 1. Avatar
  Berend

  Op uw site staat dat EPDM goed bestand is tegen de inwerking van chloor. Op veel andere sites staat dat EPDM beslist niet tegen chloor kan. Heeft u daar ervaringen mee?

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Aangezien veel epdm zonnecollectoren door zwembadbouwers verkocht worden zou het vreemd zijn indien dit materiaal niet geschikt zou zijn. Wel is het belangrijk hoge doseringen te voorkomen en daardoor de automatisering na de bypass te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *