Menu Sluiten

Polycarbonaat gebruikt bij zwembaden

Een polycarbonaat (PC) is een thermoplastisch polymeer waarbij de monomeren verbonden zijn door een carbonaatbinding. (…-O-CO-O-…). Polycarbonaat is een stevig, hard en helder transparant materiaal dat in tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen hoge temperaturen aankan. Het is makkelijk in gebruik en wordt daarom veel gebruikt voor een groot gebied aan toepassingen. Polycarbonaat wordt bijvoorbeeld gebruikt in cd’s en dvd’s, maar ook veiligheidsbrillen, helmen, helmvizieren, politieschilden, verschillende mobiele telefoons, drinkflessen en verpakking van voedingsmiddelen zijn vaak van polycarbonaat.

Je komt dit materiaal onder meer tegen in de volgende producten

Lamellenafdekking of rolluik. Anders dan pvc is polycarbonaat een heel duurzame oplossing voor de vervaardiging van de drijvende lamellen. Extreem uv bestendig en slagvast. Hierdoor is pc goed bestand tegen bijvoorbeeld een hagelbui.

Zwembadoverkapping. De doorzichtige kap en ramen bij de overkapping van een zwembad zijn vrijwel altijd in polycarbonaat. Het is licht, stevig en de meest heldere oplossing in plaats van glas.