Menu Sluiten

Wat is een polypropyleen zwembad?

Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer dat een zeer wijde toepassing kent. Polypropeen staat ook bekend onder de benaming polypropyleen. Deze laatste naam is nog steeds de meest courante benaming bij de producenten en verbruikers van deze kunststof.

Polypropyleen zwembad inbouwen en kopenPolypropyleen zwembad

Tegenwoordig vind je veel zwembaden in polypropyleen. Ze zijn verkrijgbaar in een uitgebreide prijsrange.

Veel zwembaden worden vervaardigd in Oost Europa en met name komen veel zwembaden uit Polen. Deze worden dan met een speciaal transport op een vrachtwagen geleverd en vaak direct met een kraan in het betreffende gat getakeld.

Een PP zwembad inbouwen

Het plaatsen van een PP (polypropyleen) zwembad is niet zo eenvoudig als veel leveranciers het doen voorkomen. Je moet rekening houden tijdens het proces van vullen en rondom aanvullen. De meeste baden hebben namelijk geen dragende constructie en moeten dus geleidelijk gevuld en aangevuld worden. Dit in tegenstelling tot veel polyester zwembaden.

Levensduur polypropyleen zwembad

Polypropeen lijkt op polyetheen en is ook net zo goedkoop, maar het is veel sterker. In het dagelijks leven komen we het tegen in de vorm van plastic flessen (bijvoorbeeld jerrycans, maar niet Nederlandse statiegeldflessen), tapijten, plastic meubelen, kleine open zeilbootjes en in veel auto-onderdelen. Andere toepassingen zijn pijpen, filtermateriaal en plastic producten die een hogere kwaliteit vereisen dan zijn voorganger polyetheen kan bieden, zoals buigscharnieren in koffers en doppen van knijpflessen. In Australië zijn in 1988 bankbiljetten van polypropeen ingevoerd.

Het is wat betreft materiaal heel sterk en je zwembad zal dus lang meegaan. Alleen bij een echte forse beschadiging heb je wel een probleem en zal de gehele bak vervangen moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *