Menu Sluiten

Rolluik of lamellenafdekking voor een zwembad

Rolluik of lamellenafdekking voor een zwembadEen rolluik is een alternatief woord voor lamellenafdekking. Dit wordt met name in België gebruikt als benaming voor een zwembadafdekking.

Een populaire manier om je zwembad op een goede wijze af te dekken. Middels pvc of polycarbonaat lamellen wordt het zwembad afgesloten. De lamellen bevatten grote luchtkamers en hierdoor blijven de lamellen drijven. De lamellen worden bij aankoop op maat gemaakt en bij installatie op het water gelegd.

Om te kunnen zwemmen worden de lamellen bij het ‘open doen’ van het zwembad opgerold op een RVS buis. Dit materiaal is altijd van RVS om roestvorming zoveel mogelijk te voorkomen. Plaatsing van de buis kan op meerdere manieren:

  • Oprolsysteem op de rand van het zwembad
  • Oprolsysteem in het zwembad aan de oppervlakte
  • Oprolsysteem onder in het zwembad – met hoekkap

Prijzen rolluik of afdekking

De aanschafprijs van een lamellenafdekking kan flink tegenvallen. Aangezien het altijd maatwerk is, zijn de kosten aanzienlijk. Afhankelijk van de kwaliteit van de lamellen (pvc of polycarbonaat) en de positie van de buis kan het algauw oplopen tot € 20.000,00.

Nieuw zijn de lamellen voorzien van een matte laag bij de solarlamellen. Hierdoor zie je minder de condensvorming die ontstaat na verloop van tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-