Menu Sluiten

Rolluik of lamellenafdekking voor een zwembad

Rolluik of lamellenafdekking voor een zwembadEen rolluik is een alternatief woord voor lamellenafdekking. Dit wordt met name in België gebruikt als benaming voor een zwembadafdekking.

Een populaire manier om je zwembad op een goede wijze af te dekken. Middels pvc of polycarbonaat lamellen wordt het zwembad afgesloten. De lamellen bevatten grote luchtkamers en hierdoor blijven de lamellen drijven. De lamellen worden bij aankoop op maat gemaakt en bij installatie op het water gelegd.

Om te kunnen zwemmen worden de lamellen bij het ‘open doen’ van het zwembad opgerold op een RVS buis. Dit materiaal is altijd van RVS om roestvorming zoveel mogelijk te voorkomen. Plaatsing van de buis kan op meerdere manieren:

  • Oprolsysteem op de rand van het zwembad
  • Oprolsysteem in het zwembad aan de oppervlakte
  • Oprolsysteem onder in het zwembad – met hoekkap

Prijzen rolluik of afdekking

De aanschafprijs van een lamellenafdekking kan flink tegenvallen. Aangezien het altijd maatwerk is, zijn de kosten aanzienlijk. Afhankelijk van de kwaliteit van de lamellen (pvc of polycarbonaat) en de positie van de buis kan het algauw oplopen tot € 20.000,00.

Nieuw zijn de lamellen voorzien van een matte laag bij de solarlamellen. Hierdoor zie je minder de condensvorming die ontstaat na verloop van tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad