Menu Sluiten

Vlinderen van de betonvloer van een zwembad

Als je een zwembad aanlegt met een betonvloer en je gebruikt een zwembadfolie, dan adviseren wij om de vloer te vlinderen.

Met vlinderen verstevig je de structuur van het beton en maak je het een stuk gladder (je ziet geen kiezel meer). Zelf vlinderen van beton is uiteraard wel mogelijk, maar het is best een lastige klus.

Wat is een betonvloer vlinderen?

Vlinderen van de betonvloer van een zwembadWanneer het beton gestort en een bepaalde droogtijd achter de rug heeft is het oppervlak nog ruw. Door het te vlinderen maak je de vloer helemaal egaal, verdicht je de toplaag en laat je de toplaag goed hechten aan de het beton. Het beton krijgt overigens ook echt die typische wolkachtige uitstraling.

Het vlinderen gebeurt met een speciale vlindermachine. En omdat deze machine natuurlijk een bepaald gewicht heeft, moet het beton al redelijk zijn uitgehard voordat je kan beginnen met vlinderen. De uiteindelijke egaliteit van de betonvloer hangt nauw samen met de kwaliteit van het vlinderen.

Wanneer begin ik met vlinderen?

Zo’n 30 minuten nadat de betonvloer is gestort, komt er een dun laagje water op de vloer te staan. Is deze laag verdwenen? Dan kan je beginnen met vlinderen. Je kan ook proberen op de rand te lopen. Lukt dat? Start er dan mee.

Regel op tijd een machine! Als het beton wordt gestort en je moet er dan nog een gaan huren, dan heb je een probleem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-