Menu Sluiten

Wat is de maximale afstand van het zwembad en de pomp/filter?

15-zwembad

Op de vraag hoe ver een zwembadpomp of het filter van je zwembad af moet staan, is het antwoord eigenlijk heel simpel: hoe dichter de pomp bij je zwembad staat hoe beter.

Korte afstanden

Standaard wordt zo’n 10 a 15 meter aangehouden. We hebben bij klanten afstanden gezien van 30/40 meter, maar dit is niet aan te raden. Je pomp moet dan wel heel veel capaciteit hebben om alles goed door de buizen naar het zwembad aan te voeren en af te voeren. Ook het verlies met warmte in de leidingen is dan veel groter. Je  zou je leidingen kunnen isoleren, maar dit komt zelden of nooit voor. Een ander voordeel van een kortere afstand is dat je niet veel aanpassingen hoeft te doen aan de leidingen.

Download het handboek

Meer informatie over leidingen en de filter en/of zwembadpomp vind je in ons handboek, dat je tegen een geringe prijs kunt downloaden op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-