Menu Sluiten

Wat komt er meer kijken bij een binnenzwembad?

03-aanleggen-binnenzwembad

Bij het aanleggen van een zwembad denken de meeste mensen vaak aan een zwembad in de tuin. Het voordeel hiervan is dat je in de zomer lekker in de buitenlucht kunt zwemmen. Het water verwarm je (bij) met een warmtepomp. Toch kan een binnenzwembad ook heel lekker zijn. Het voordeel hiervan is dat je zelfs in de winter gewoon kunt blijven zwemmen.

Het bouwen van een binnenzwembad is echter minder evident dan het lijkt. Een goeie vraag dus van een klant, wat er bij een binnenzwembad meer komt kijken. En dat is veel!

Strakke planning, hogere kosten

Ten eerste is de de gehele bouw van belang. Isolatie, ontvochtiging, verwarming, vloeren, planning… Je moet alles op elkaar afstemmen. Bovendien zijn kosten voor het aanleggen van je zwembad en de energiekosten een heel stuk hoger. Maar, zoals we eerder zeiden, je hebt er natuurlijk wel het hele jaar plezier ervan.

Tussenoplossing binnenzwembad

Twijfel je nog, dan zou je kunnen kiezen voor een tussenoplossing door een zwembad in de tuin te laten bouwen met een overkapping van kunststof. Je zwemt dan in de zomer lekker in de buitenlucht en in de winter onder de overkapping. Dit doet overigens niets aan de hoge kosten voor het energieverbruik want in de winter zul je meer energie nodig hebben om het water op temperatuur te krijgen.

Hier vind je nog meer informatie over het verschil tussen een binnen- en een buitenzwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-