Menu Sluiten

Wat kost een zwembad aanleggen nou eigenlijk? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit omdat de prijs van veel verschillende dingen afhankelijk is. Zo zijn een aantal factoren die de kosten bepalen:

  • De afmeting van het zwembad.
  • Leg je het zwembad zelf aan? Of laat je het liever installeren?
  • Wat voor randapparatuur wil je graag?
  • Wil je bijvoorbeeld zwembadverwarming?
  • Een standaard afdekking? Of toch een luxe lamellenafdekking?

Deze factoren hebben een grote invloed op de kosten van de aanleg van een zwembad. Wil je graag een prijsopgave voor het zwembad van je dromen? Dan kan je onderstaande gegevens invullen en sturen wij z.s.m. een offerte toe.

zwembadrand-grijs-graniet-1

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4

Basisstructuur zwembad

De afmeting van een zwembad is vaak 2:1. Dat wil zeggen dat een zwembad bijvoorbeeld 8x4 of 10x5 is.

De diepte is meestal 150 cm en de bodem wordt vlak gelaten.

Bouwstenen wanden zwembad

Je kan de muren van een zwembad optrekken uit betonblokken of eps bouwstenen. Aan jou de keus uiteraard.

Betonblokken zijn goedkoper dan eps blokken en ook een stuk eenvoudiger te verwerken. Wij leveren 1e kwaliteits betonblokken in meerdere maten, uiteraard aangepast aan de maatvoering van het zwembad.

Eps - polystyreen - blokken zal je nadien nog moeten voorzien van betonijzer en vullen met vloeibaar beton. Deze componenten worden niet door ons geleverd.

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan! Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Zwembadisolatie voor wand + bodem

Wanneer je de wanden van betonblokken maakt zal de binnenzijde glad gemaakt moeten worden. Dat kan met het aanbrengen van een stuclaag van 10 mm.

Je kan ook isolatie aanbrengen van hoge kwaliteit. Kies dan voor XPS platen van 40 mm met een extreme druksterkte van 500 kPa. Let op: bij isolatie op de bodem zijn beschadigingen niet uitgesloten.

Skimmer

Skimmers zijn noodzakelijk bij een zwembad. Ze zorgen dat vuil aan de oppervlakte makkelijk naar de filter kan gaan. Hoogwater skimmers hebben een hoger waterniveau (dit scheelt circa 5 cm tot aan de zwembadrand).

Standaard is de kleur van inbouwdelen wit, maar bijvoorbeeld grijze folie kan voorzien worden van skimmers in de kleur grijs. Ook de andere inbouwdelen krijgen dan een aangepaste kleur.

Verlichting

Wij adviseren om standaard zwembadverlichting te nemen in je zwembad. Achteraf kan je dit namelijk niet meer toevoegen. Je kan kiezen voor LED verlichting in een Coolwhite of kleuren (RGB) variant. Je ontvangt ook altijd een bijbehorende veiligheidstransformator, soms verwerkt in de besturingskast van de pomp.

Zwembadfolie

De zwembadfolie is bepalend voor de afdichting van je zwembad en daarmee een belangrijk onderdeel. Meestal leveren we gewapende folie vanwege de kwaliteit en levensduur. Deze folie op rol is 1.5 mm dik en dient professioneel verwerkt te worden.

Ook hebben we een standaard liner van hoge kwaliteit met een dikte van 0,75 mm in alle kleuren. Je krijgt altijd scheidingsvlies meegeleverd.

Zwembad trap

Een zwembadtrap is essentieel om makkelijk in en uit het water te komen. Bij een standaard folie kan je enkel kiezen voor een RVS inhangtrap.
Bij gewapende folie kan de folielasser een fraaie trap bekleden met antislip folie en een riante inloop creëren.

zwembad-zonhoven-belgië-1

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad