Menu Sluiten

Wat kost een zwembad aanleggen nou eigenlijk? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit omdat de prijs van veel verschillende dingen afhankelijk is. Zo zijn een aantal factoren die de kosten bepalen:

  • De afmeting van het zwembad.
  • Leg je het zwembad zelf aan? Of laat je het liever installeren?
  • Wat voor randapparatuur wil je graag?
  • Wil je bijvoorbeeld zwembadverwarming?
  • Een standaard afdekking? Of toch een luxe lamellenafdekking?

Deze factoren hebben een grote invloed op de kosten van de aanleg van een zwembad. Wil je graag een prijsopgave voor het zwembad van je dromen? Dan kan je onderstaande gegevens invullen en sturen wij z.s.m. een offerte toe.

zwembadrand-grijs-graniet-1

Stap 1 van 4

  • Basisstructuur zwembad

  • Hidden
    De ruwbouw van een zwembad is technisch niet ingewikkeld, maar soms kan het handig zijn om de juiste informatie te hebben wat betreft betonvloer en wanden. Je kan hier kiezen voor een professionele tekening van een zwembad, op maat voor jou gemaakt.
  • Een wand van een zwembad bestaat meestal uit betonblokken. Deze kan je zelf kopen of goedkoop via ons laten leveren (nu enkel in Nederland). Soms wordt een zwembad gebouwd met eps bouwstenen. Hoewel dit een eenvoudig proces lijkt zitten er nogal wat haken en ogen aan. Wij vertellen je graag alles hierover. Met name de kosten van polystyreen worden nogal onderschat.
  • Offerte voor bouwkundig zwembad Offerte voor bouwkundig zwembad
  • Wanneer je de wanden van betonblokken maakt zal de binnenzijde glad gemaakt moeten worden. Dat kan met het aanbrengen van een stuclaag van bv 10 mm. Maar je kan ook isolatie aanbrengen van hoge kwaliteit. Hier kan je kiezen voor XPS platen van 40 mm met een extreme druksterkte van 500 kPa. Let op: bij isolatie op de bodem zijn beschadigingen niet uitgesloten.
  • Skimmers zijn noodzakelijk bij een zwembad. Ze zorgen dat vuil aan de oppervlakte makkelijk naar de filter kan gaan. Hoogwater skimmers hebben doorgaans een hoger waterniveau (scheelt circa 5 cm tot aan de zwembadrand). Standaard is de kleur van inbouwdelen wit, maar bijvoorbeeld grijze folie kan voorzien worden van skimmers in de kleur grijs. Ook de andere inbouwdelen krijgen dan een aangepaste kleur.
  • Wij adviseren om standaard zwembadverlichting te nemen in je zwembad. Achteraf kan je dit namelijk niet meer toevoegen. Je kan kiezen voor LED verlichting in een Coolwhite of kleuren (RGB) variant. Je ontvangt ook altijd een bijbehorende veiligheidstransformator, soms verwerkt in de besturingskast van de pomp.
  • De zwembadfolie is bepalend voor de afdichting van uw zwembad en daarmee een belangrijk onderdeel. Meestal leveren we gewapende folie in verband met de kwaliteit en levensduur. Deze folie op rol is 1.5 mm dik en dient professioneel verwerkt te worden. Ook hebben we een standaard liner van Alkor Premium 2010 met een dikte van 0,75 mm in alle kleuren. Je krijgt altijd scheidingsvlies meegeleverd.
  • Een zwembadtrap is essentieel om makkelijk in en uit het water te komen. Bij een standaard folie kan je enkel kiezen voor een RVS inhangtrap.
    Bij gewapende folie kan de folielasser een fraaie trap bekleden met antislip folie en een riante inloop creëren.
  • zwembad-zonhoven-belgië-1
maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-