Menu Sluiten

Wat is de beste ondergrond voor een Intex zwembad?

Wat is de beste ondergrond voor een Intex zwembad?

Wat is de beste ondergrond voor een Intex zwembad?Het opzetten van een Intex of Bestway zwembad is niet moeilijk. Dat hebben we al in een andere blog uitgelegd. Maar we zien nog veel vragen rondom de meest geschikte ondergrond. Laten we daar nog even verder op ingaan.

Hoe zorg je voor de beste ondergrond voor een zwembad?

Er zijn een paar belangrijke zaken om rekening mee te houden.

 1. VLAKKE ONDERGROND. Een opblaasbaar of frame zwembad is niet heel stevig en water gaat naar het laagste punt. Indien je geen waterpas ondergrond hebt zal er al snel een verzakking plaatsvinden. Graaf altijd de overtollige grond af en vul NOOIT zand bij op het laagste punt.
 2. SCHONE OPPERVLAK. De bodem van een zwembad is niet beschermd. Takjes, steentjes of afval lijkt geen probleem, maar met een paar ton waterdruk en voeten trap je er al snel een gaatje in. Check de ondergrond dus grondig op deze deeltjes.
 3. ZUURVRIJE ONDERGROND. Als je verschillend delen hebt die je met tape aan elkaar zet, zorg dan dat de tape aan de onderzijde zit. In veel soorten zit namelijk een zuuroplossend middel wat de folie negatief beïnvloedt. Je gaat dan snel allerlei strepen en banen op de bodem van het bad zien. Ook heb je watervaste tape die beter blijft zitten.

Bekijk op bol.com

De beste grondzeil voor een Intex zwembad

Een grondzeil voor een zwembad

Het goedkoopste en eenvoudigste is om een Intex grondzeil aan te schaffen. Uiteraard kan je deze ook gebruiken voor elk ander soort of merk. Het is een redelijk dikke kwaliteit en het materiaal tast dan ook het zwembad niet verder aan. Het overtollige materiaal kan je wegsnijden of knippen.

Schuimtegels van Intex of Bestway

Ook ideaal zijn de specifieke tegels van schuim voor onder je zwembad. Hiermee heb je een extra stevige bescherming en voelt het ook nog een lekker zacht als je in het zwembad staat.

De afmeting is meestal 50x50 cm en zijn in verschillende sets te koop.

Roofmate of floormate platen onder je zwembad

In de bouwmarkt kan je isolerende platen kopen die ook vaak voor vloerverwarming of dakisolatie wordt gebruikt. Ze zijn stevig en warmtebesparend, maar je moet ze wel met tape aan elkaar maken. Het beste is om ze ook nog af te dekken met een echt grondzeil

Vloerbedekking onder je zwembad

Niet iedereen denkt er direct aan, maar een stuk vloerbedekking is heel stevig en geschikt voor onder een tijdelijk zwembad. Het is vaak 4 meter breed en anders snel op maat te maken.

Zeker de vloerbedekking met een juten ondergrond voldoet prima!

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

4 reacties

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Qua dikte en stevigheid is dat wel in orde. Alleen dicht je het wel helemaal af en als er bijvoorbeeld regenwater tussen het vinyl en de bodem komt kan dit niet weg. Niet de beste keuze denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *