Menu Sluiten

Ik heb problemen met de opstart van mijn zwembad

maxresdefault

Via een klant kregen we een mail over wat er mis gaat bij de opstart van zijn zwembad.

Ik heb een probleem met de opstart van mijn zwembad, controle zout ok, controle pH ok, met strip voor zout 7,6, chloor via vloeistof, bij water temperatuur 18 graden, nu met verwarming pH goed en GEEN chloor omzetting. Wat zou reden zijn?? Dank voor antwoord

Twee opties

De eerste reden kan zijn dat er niet voldoende vers water in het zwembad zit. Het is belangrijk wekelijks 2-5% van het water te verversen. Anders is er teveel cyanuurzuur in het water en werkt de chloor niet meer. Cyaanzuur komt via gewone chloortabletten en chloorgranulaten in het water terecht. Het cyaanzuur stabiliseert de chloorproducten waardoor het vrije chloor niet wordt afgebroken door UV-licht en het dus langer mee gaat. Zodra de concentratie cyaanzuur boven de 70 mg/L ligt, is dit problematisch. Het chloor desinfecteert niet meer. Een te hoge concentratie cyaanzuur los je dus op door er vers water bij te voegen.

De tweede reden kan zijn dat je de sensoren moet vervangen.

 

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.