De beste periode om een zwembad te bouwen | Bouw zelf je zwembad
Menu Sluiten

Wat is de beste periode om mijn zwembad aan te leggen?

zwembad-zonhoven-belgië-03

Bij het bouwen van een zwembad komt het heel erg aan op de juiste planning. Het liefste wil je natuurlijk aan het begin van de zomer gebruik kunnen maken van je zwembad. Daar bouw je het ten slotte voor. Maar wanneer is de beste periode?

Voorjaar

Wij verkopen de meeste zwembaden in de periode maart tot en met september. Het komt ook voor dat het zwembad in het najaar alvast wordt aangelegd en de techniek voor het zwembad (dus warmtepomp, verlichting etc) pas in het voorjaar. Dat kan met kostenspreiding te maken hebben, maar ook met tijd.

Belangrijke factoren

Belangrijker is dat je dient te houden met de temperatuur voor het folielassen en met de meest gunstige periode om de rest van de tuin aan te leggen en te planten. Ook belangrijk is het grondwaterpeil. Bij de aanleg van folie bijvoorbeeld mag er geen grondwater aanwezig is. Het is dus belangrijk om pas met bouwen te beginnen als het grondwaterpeil laag is. Als dat niet mogelijk is kan bronbemaling een goed alternatief zijn. Meer informatie hierover vind je in ons handboek, dat je tegen een geringe prijs kan downloaden op onze website.

Specifieke vragen? Bel of mail ons!

Uiteraard geven wij graag voor uw specifieke situatie een zo eerlijk mogelijk advies! Kom je er zelf niet uit of heb je nog meer vragen, neem dan zeker contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *