Menu Sluiten

Wat is de beste periode om mijn zwembad aan te leggen?

zwembad-zonhoven-belgië-03

Bij het bouwen van een zwembad komt het heel erg aan op de juiste planning. Het liefste wil je natuurlijk aan het begin van de zomer gebruik kunnen maken van je zwembad. Daar bouw je het ten slotte voor. Maar wanneer is de beste periode?

Voorjaar

Wij verkopen de meeste zwembaden in de periode maart tot en met september. Het komt ook voor dat het zwembad in het najaar alvast wordt aangelegd en de techniek voor het zwembad (dus warmtepomp, verlichting etc) pas in het voorjaar. Dat kan met kostenspreiding te maken hebben, maar ook met tijd.

Belangrijke factoren

Belangrijker is dat je dient te houden met de temperatuur voor het folielassen en met de meest gunstige periode om de rest van de tuin aan te leggen en te planten. Ook belangrijk is het grondwaterpeil. Bij de aanleg van folie bijvoorbeeld mag er geen grondwater aanwezig is. Het is dus belangrijk om pas met bouwen te beginnen als het grondwaterpeil laag is. Als dat niet mogelijk is kan bronbemaling een goed alternatief zijn. Meer informatie hierover vind je in ons handboek, dat je tegen een geringe prijs kan downloaden op onze website.

Specifieke vragen? Bel of mail ons!

Uiteraard geven wij graag voor uw specifieke situatie een zo eerlijk mogelijk advies! Kom je er zelf niet uit of heb je nog meer vragen, neem dan zeker contact met ons op.

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

2 reacties

 1. Avatar
  Marijke Dreezer

  Hallo Maurice,
  Ik heb momenteel een vergunning vrij inbouw 3m doorsnee stalen wand bad ad 1.20 diep met motorkamer in de grond en wil graag een groter en dieper inbouw bad, 6x3m, liefst aflopend 1 naar 2m diep met lamellen afdek, verlichting, warmtepomp, oid en streamer maar kan mijn wensen iets aanpassen afhankelijk van de prijs.
  Ik heb de beschikking over een tuinhuiskast voor een nieuwe motorkamer en zit tegen een natura 2000 gebied aan. Er zal vermoedelijk een vergunning nodig zijn voor een ander type bad dan een stalen wand.
  Is er een bad welk je me aan kunt bevelen (en plaatsen)?

  Alvast dank voor je reactie.
  mvg Marijke

  Is het via jou mogelijk om met stalen wanden een bad in te bouwen van ongeveer 6 x 3m x 1,5-2m diep met een onderwater trap?

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Hallo Marijke,
   Een stalenwand bad lever en plaats ik helaas niet. Of je een vergunning nodig hebt voor een ander type bad durf ik niet te zeggen. Heb je al eens op http://www.omgevingsloket.nl gekeken? Ook gaan de regels veranderen of zijn ze inmiddels aangepast. Zou gewoon even bij de gemeente informeren dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *