Menu Sluiten

Wat is de beste periode om mijn zwembad aan te leggen?

zwembad-zonhoven-belgië-03

Bij het bouwen van een zwembad komt het heel erg aan op de juiste planning. Het liefste wil je natuurlijk aan het begin van de zomer gebruik kunnen maken van je zwembad. Daar bouw je het ten slotte voor. Maar wanneer is de beste periode?

Voorjaar

Wij verkopen de meeste zwembaden in de periode maart tot en met september. Het komt ook voor dat het zwembad in het najaar alvast wordt aangelegd en de techniek voor het zwembad (dus warmtepomp, verlichting etc) pas in het voorjaar. Dat kan met kostenspreiding te maken hebben, maar ook met tijd.

Belangrijke factoren

Belangrijker is dat je dient te houden met de temperatuur voor het folielassen en met de meest gunstige periode om de rest van de tuin aan te leggen en te planten. Ook belangrijk is het grondwaterpeil. Bij de aanleg van folie bijvoorbeeld mag er geen grondwater aanwezig is. Het is dus belangrijk om pas met bouwen te beginnen als het grondwaterpeil laag is. Als dat niet mogelijk is kan bronbemaling een goed alternatief zijn. Meer informatie hierover vind je in ons handboek, dat je tegen een geringe prijs kan downloaden op onze website.

Specifieke vragen? Bel of mail ons!

Uiteraard geven wij graag voor uw specifieke situatie een zo eerlijk mogelijk advies! Kom je er zelf niet uit of heb je nog meer vragen, neem dan zeker contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-