Menu Sluiten

Wanneer je zelf een zwembad gaat bouwen, dan moet je qua budget ook een goed beeld hebben van de prijzen voor de materialen. Je hebt bijvoorbeeld beton nodig voor een vloer voor je zwembad, maar ook bouwnetten en plastic/folie.

Wij geven je hier richtprijzen voor je planning bouwkundige materialen. Lokaal kunnen de prijzen wel afwijken in verband met transport en leveringen, maar je komt voor de kosten van een zwembad een aardig eind in de buurt.

Beton voor zwembadvloer

De betonvloer van je zwembad dient 20 cm dik te zijn en voorzien van een wapeningsnet van 8 mm. De kwaliteit C20/25 is aan te bevelen. Plaats onder het beton een folie om snel uitdrogen te voorkomen.

Richtprijs voor beton € 120,00 per m3

Betonblokken voor een zwembad

Betonblokken (lichtbeton) zijn ideaal voor het opmetselen van de muren. Ze zijn stevig en volledig bestand tegen invloeden zoals grondwater en vorst in de grond. Het makkelijkste kan je ze bestellen in de volgende maat:

Als voorbeeld: 19x20x29 cm – 17 stuks benodigd per m2

Prijs betonblok € 2,09 / stuk
Transportkosten; afhankelijk van locatie

Hoeveel betonblokken heb je nodig voor je zwembad? Bij een muur van 150 cm hoog heb je ongeveer 27 stuks per strekkende meter muur nodig. Dus voor een zwembad van 800 x 400 x 150 cm kom je uit op

2x 840 cm (lengte inclusief kopzijde) + 2x 400 cm = 24,8 meter = 670 blokken beton.

Stucwerk op de wanden van een zwembad

Voor het glad afwerken is de muren stuken een goede oplossing. De dikte is niet heel belangrijk, wel dat de muren precies gelijk lopen met de geplaatste inbouwdelen. Je kan enkel een zand/cement laag aanbrengen, want op basis van kalk gaat niet werken. Dit is niet verstandig in de grond.

Prijs is op te vragen! Stucwerk is niet eenvoudig en door de samenstelling zwaar werk.

Isolatie van je zwembad

In plaats van stucwerk kan je ook isolatie toepassen. Vaak aangeraden zijn de isolatieplaten met een hoge drukbelasting en een afmeting van 60x125x2 cm. Deze kunnen dan eenvoudig tegen de wanden en/of op de vloer worden bevestigd. Werk de naden tussen de platen dan wel af met een stevige tape.

Overige materialen voor de bouw

Naast bovenstaande producten heb je nog nodig

  • Bekisting voor de betonvloer
  • Metselcement voor de wanden
  • Stabilisatiezand voor het aanvullen van het zwembad
  • Cement of lijm voor het vastzetten van een randsteen of boordsteen

Wanneer je een begroting maakt, bereken dan 15% extra budget voor de ruwbouw kosten van je zwembad. Hiermee bouw je een buffer in voor onvoorziene zaken.

Wat kosten bouwkundige materialen voor een zwembad

 

afkoelen-zwembad-vrouw

  • Schrijf je nu in voor onze 2 wekelijkse aanbiedingen

    Zo ontvang je aantrekkelijke producten en diensten in je mailbox. Wij selecteren met onze partners exclusieve deals. Maximaal 2 berichten per maand.
  • Door je aan te melden ga je akkoord met de opname van je gegevens in ons systeem. Wij delen nooit informatie met andere partijen en gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens. Afmelden kan altijd en direct.

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad