Menu Sluiten

5 tips om problemen met je Intex zwembad op te lossen

5 tips om problemen met je Intex zwembad op te lossen

5 tips om problemen met je Intex zwembad op te lossenIntex en Bestway maken ideale zwembadjes voor in elke tuin en voor een groot plezier voor kinderen en volwassenen. Maar een zwembad in de tuin is geen ding om even neer te zetten en daarna zorgeloos te gebruiken. Je zal echt een aantal zaken op orde moeten houden en dan nog loop je soms tegen problemen aan. Wat zijn de meest voorkomende?

De meest voorkomende problemen met Intex en Bestway, en de oplossingen

1. Troebel water of niet fris ruikend

De waterbehandeling voor elk zwembad, van elk formaat, is echt niet zo eenvoudig. En vaak lees je ook nog eens tegenstrijdige adviezen van goedbedoelende mensen.

Het meest belangrijke is om toch echt een kleine zandfilter aan te schaffen, of een professionele bij een groter zwembad. Zandfilters doen veel beter hun werk dan de meegeleverde papieren filters. Ook het schoonmaken (de backwash) gaat stukken sneller en grondiger.

Daarnaast hou je elke dag de waterkwaliteit in de gaten met een goede testset. Dat kan een elektronische zijn, maar een set met druppels of tabletjes doen het echt niet minder goed. We hebben de belangrijkste informatie uiteraard ook voor je verzameld.

Filter veel en zeker elke dag. Het lijkt of je met minder filteren elektriciteit bespaart, maar je bent meer kwijt aan ergernis, extra chemicaliën, vrije tijd en ook de gezondheid van de zwemmertjes kunnen er onder lijden. Gewoon elke dag uren laten draaien dus.

2. Niet goed geplaatste zwembaden

We snappen dat je denkt dat het zwembadje er maar tijdelijk komt te staan. Maar er gaat behoorlijk wat water in en daar komen meer krachten bij dan je zou denken.

Zorg voor een volkomen vlakke ondergrond. Een centimeter is prima, maar bij grotere verschillen komt er teveel druk op 1 zijde van het zwembad en dan gaat het onherroepelijk fout. Bij een aflopend grasveld moet je altijd afgraven en niet aanvullen. Anders komt het zand er een keer onderuit.

Lees ook altijd de handleiding vooraf en ga niet klakkeloos aan de gang. Open de dozen niet met een mes, want je snijdt al snel door de folie heen.

3. Gaatjes repareren bij een Intex of Bestway zwembad

5 tips om problemen met je Intex zwembad op te lossenAls je een gaatje in je zwembad hebt is dat niet direct een groot probleem. Er zijn veel goede reparatiesets verkrijgbaar. Koop altijd een set die onder water kan kleven. Een plakset kan je dan ook het beste altijd op voorraad hebben, zodat je niet eerst naar de winkel hoeft te gaan.

Hoe kan je lekkages voorkomen? Heel eenvoudig door een schone ondergrond te nemen met voldoende bescherming. Er zijn dure en goedkope oplossingen, maar heb je wel eens aan een stuk oude vloerbedekking gedacht? Deze hebben een zachte bovenkant en een stevige onderkant waar echt niet doorheen kan komen. Een zo gehaald als reststuk bij een karpetzaak.

4. Problemen met de zandfilter bij je zwembad?

Laten we eerlijk zijn. De zandfilters met bijbehorende prijzen zijn niet de beste verkrijgbaar. Je kan echter wel plezier hebben van de werking ervan, als je de bijbehorende problemen eenvoudig kan oplossen.

Neem allereerst filterglas in plaats van zand. Glas is niet poreus en gaat veel langer mee. Het is wat duurder, maar je hebt er echt meer plezier van, dat is bijna een garantie.

Gebruik de 6 wegklep NOOIT als de zwembadpomp loopt. Je maakt dan vrijwel zeker iets kapot, de filter of de pomp. Schakel de pomp dus altijd eerst even uit. En zorg dat je de in en uitlaat bij je zwembad kan afsluiten. Als je filter onder waterniveau staat loopt je zwembad namelijk direct leeg als je de pomp of filter opent.

5. Zorg voor een goede afdekking

Een afdekking zorgt voor 2 belangrijke zaken. Isolatie en vuilwering.

Wanneer je bad vol in de zon staat kan het best wat opwarmen. Maar als het ‘s avonds afkoelt ben je deze graden zo weer kwijt. Een isolerende afdekking helpt je dan echt om dit vast te houden. Sommige afdekkingen isoleren wel tot 80%!

Vuil in je zwembad wil je gewoon niet hebben. Het verstopt de filter en het kan meer algengroei of ander organismen in je water brengen. En dan heb je weer meer chloor of zout nodig. Met een afdekking neem je het vuil ook weg bij het zwembad. Degene met een noppenfolie zullen we ook niet afwaaien door de zelf zuigende werking.

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad