Menu Sluiten

5 redenen om een zwembad overkapping te kopen

5 redenen om een zwembad overkapping te kopen

Je ziet ze vaak aangeboden bij je leverancier van je zwembad, of je ziet ze in de tuin bij je buren. In de vorm van een koepel over een zwembad of vast aan een huis. Waarom koopt iemand zo'n zwembadoverkapping en wat kost het nu helemaal?

Reden 1. Verlenging van je zwemseizoen

In Nederland of België kan je ongeveer 5 maanden per jaar echt gebruik maken van een zwembad. Tenzij je in Frankrijk of bijvoorbeeld Spanje woont is het in de andere maanden gewoonweg te koud (bikkels uitgezonderd). Met een overkapping over je zwembad heb je veel minder last van de seizoensinvloeden.

De kap is meestal winddicht en in de zomer kan je delen openzetten of openschuiven. Tegenwoordig zijn er overkappingen verkrijgbaar zonder rails, dus geen lelijke rails meer naast je zwembad. In principe kan je het hele jaar door nu zwemmen!

5 redenen om een zwembad overkapping te kopenReden 2. Besparing van energie en kosten

Hoewel je een zwembad goed kan isoleren heb je toch de nodige afkoeling van je water. De meeste afkoeling en verdamping vindt plaats aan de oppervlakte. Met een kap is de 'brug tussen water en lucht' een stuk kleiner en zal de afkoeling dus stukken minder zijn. Dit merk je direct in je portemonnee en energierekening.

Wel kan je het beste een (eenvoudige) afdekking gebruiken. Je voorkomt namelijk niet dat water verdampt uit het zwembad. Dit kost veel energie en je krijgt veel condens in de binnenruimte. Een noppenfolie of foamafdekking kan dit verhelpen.

Reden 3. Minder onderhoud en vuil in je zwembad

Deze reden is ook fijn! Een zwembad heeft veel te 'lijden' van de invloeden van weer en seizoen. Denk bijvoorbeeld aan uv straling van de zon. Je zwembadfolie wordt hierdoor rechtstreeks aangetast in de vorm van verkleuring en uitharding.

Daarnaast zal er geen of extreem weinig vuil in het zwembad komen. Wanneer je de kap dichthoud als je niet zwemt zal er geen bladvuil of ongedierte in het water komen. Hierdoor heb je ook geen zwembadrobot meer nodig en spaart dit uren stofzuigen en schrobben.

Je zal ook minder chemicaliën als chloor verbruiken. Dit is ook een behoorlijke besparing op de kosten. Zonlicht heeft namelijk een sterke invloed op de groei van algen en breekt chloor ook nog eens extra snel af, ondanks cyanuurzuur in je water.

Reden 4. Veilig voor kind en dier

Bijna iedereen met een zwembad in de tuin heeft kinderen. Dat is toch een belangrijke reden voor de aanschaf, nietwaar? Water heeft aantrekkingskracht op kinderen, maar kan ook gevaar met zich mee brengen. Ook dieren zoals een hond of kat lopen rond een zwembad en kunnen een gevaarlijke interesse tonen.

Elke zwembadafdekking is geschikt voor isolatie van je zwembad, maar nooit optimaal voor de veiligheid. Dit wordt overigens meestal tegengesproken door de leveranciers ervan. Een afdekking kan zelden het gewicht van een kind of dier dragen, let hier bij aanschaf goed op.

Een hek rondom je bad, of juist een overkapping biedt deze veiligheid wél.

Reden 5. Betaalbare zwembad overkapping

Doordat een overkapping steeds populairder wordt, is een exemplaar voor jouw zwembad absoluut betaalbaar geworden. Er zijn vele modellen verkrijgbaar in alle prijsklassen. Er zijn zelfs doe-het-zelf pakketten beschikbaar.

Wij leveren zonder meer de beste zwembadoverkappingen voor een heel aantrekkelijke prijs. Wil jij ook overtuigd worden? Vraag dan direct een offerte voor een overkapping voor je zwembad aan.

Prijsopgave zwembadoverkapping

"*" geeft vereiste velden aan

Een zwembadoverkapping is altijd maatwerk. Elk zwembad heeft een aparte benadering nodig. Onze leverancier is hierin gespecialiseerd en doet niets anders dan overkappingen produceren en installeren bij klanten.

Wij verzamelen jouw gegevens en geven die vervolgens door aan onze partner voor een goede prijsopgave. Uiteraard is je aanvraag geheel vrijblijvend en ben je nergens toe verplicht. Maar wij brengen je graag op de hoogte van de mogelijkheden die wij te bieden hebben.
Gewenste afdekking*

De meeste mensen kiezen voor een laag model. Zij willen enkel zwemmen en beschut zijn voor weersinvloeden.
Een hoog model biedt ook de gelegenheid om naast het zwembad te lopen of zitten, maar is duurder in aanschaf.

Geef hier de maten van je zwembad op (binnenkant randsteen tot binnenkant randsteen). Dit is noodzakelijk voor een juiste prijsberekening. Wij komen altijd eerst aan huis de exacte maten opmeten bij een eventuele bestelling.
Naam*
Wij gaan uiteraard vertrouwelijk om met je gegevens en zullen deze enkel voor een prijsopgave gebruiken.

Een vrijblijvend bezoek aan huis behoort tot de mogelijkheden en kan nadien nog worden aangevraagd.

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad