Menu Sluiten

De ventilator van mijn warmtepomp werkt niet

Dura warmtepomp 7&10&13

Het kan voorkomen dat je een storing hebt aan je warmtepomp. Zoals bijvoorbeeld bij een klant van ons. Hij mailde ons met de vraag hoe het komt dat de ventilator van zijn warmtepomp niet werkt.

Storing warmtepomp

Het een en ander is afhankelijk van welk type en merk warmtepomp je hebt. Het kan zijn dat de condensator van de motor van de ventilator defect is. Dat merk je vaak aan het brommende geluid wat de ventilator maakt. Het kan ook zijn dat de ventilatormotor zelf stuk is. In beide gevallen zul je de onderdelen moeten vervangen. Ook is het mogelijk dat er iets mis is met de flow-switch en de sensoren, die soms kwetsbaar zijn en service nodig hebben.

Foutindicator

Bij de meeste warmtepompen is er een foutindicator aanwezig en kun je het probleem opzoeken in de handleiding van je warmtepomp. Daar staat vaak ook een oplossing bij. Kom je er zelf niet uit, neem dan contact op met een monteur.

Stroom uitschakelen

Schakel sowieso de stroom uit als je de warmtepomp wilt controleren of wilt sleutelen aan een van de onderdelen van je warmtepomp.

 

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

2 reacties

 1. Avatar
  Guy

  Hoe bepaal je welke zandfilter je moet kopen ? Vb . zwembad 20000 liter , warmtepomp 12,5 KW, de afstand van de warmtepomp is 6 a 8 meter.
  Hoeveel moet de zandfilterpomp dan zijn in bar ? 4,5,8 of 10 .

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Niet echt de juiste plek voor deze vraag, maar eenvoudig te beantwoorden. Professionele filter en pomp starten meestal vanaf 10 m3/h dus die adviseer ik dan ook. Een kleinere set kan, maar dan zou ik minimaal 6 m3/u nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad