Menu Sluiten

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembadrobot?

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembadrobot?

Heb je een zwembad, dan heb je vast al vaak gezwoegd bij het reinigen van het zwembad. Wie met de stofzuiger de bodem en de wanden van zijn zwembad reinigt, is al snel een uurtje tijd kwijt. Het perfecte alternatief lijkt de zwembadrobot. Maar waar hou je best rekening mee wanneer je een zwembadrobot wil aankopen?

De voordelen van een zwembadrobot

Enerzijds heb je natuurlijk de tijdswinst. Terwijl de robot het zwembad opblinkt, heb jij de tijd voor een lekkere aperitief. Hoe goed kan het leven zijn?

Verder zorgt een goeie zwembadrobot ervoor dat het volledige zwembad gereinigd wordt: geen vergeten hoekjes dus.

Door het zwembad te reinigen met een zwembadrobot, zorg je eveneens voor een verbeterde filtering van het zwembad. De filters van de robot zullen het vuil opvangen, waardoor de zandfilter niet te zwaar belast wordt. Minder vuil zorgt eveneens voor dat je minder onderhoudsproducten nodig hebt.

Ten slotte is het ook veel minder lastig om het zwembad met een robot te onderhouden. Hierdoor zal het zwembad vaker gereinigd worden en heb je dus een helderder zwembad.

De nadelen van een zwembadrobot

Een nadeel van zo’n robot is enigszins de kostprijs. Voor een goeie robot betaal je ongeveer €1500. Dat is een pak geld. Anderzijds gaat zo’n robot zeker 10 jaar mee. Dan kom je op een kost van €150 per jaar. In vergelijking met de tijdswinst valt die kostprijs dan best goed mee.

Een tweede nadeel is dat zo’n robot, eender welk merk en eender welk model, steeds moeite zal hebben met treden. Door de korte afstand van die treden slaagt de robot er niet in die te reinigen. De trap blijft dus manueel te reinigen. Al is dat met een goeie borstel in een wip gebeurd.

Een 3de nadeel is dat je robot best niet gebruikt bij de eerste reinigingsbeurt na de winter. Wanneer de bodem van het zwembad zwaar vervuild is, zullen de robotfilters snel verstopt geraken. Het eerste onderhoud in de lente doe je dus best manueel.

Kies een model dat geschikt is voor jouw zwembad

Er zijn heel wat verschillende modellen van zwembadrobots. Hoe kies je nu het juiste model?

Zorg er vooral voor dat de robot geschikt is voor je zwembad. Kies bijvoorbeeld een robot die de lengte van je zwembad aankan.

Kijk ook of de robot geschikt is voor jouw binnenbekleding of ondergrond. Sommige modellen beschikken over borstels die geschikt zijn voor elke ondergrond. Op die manier hoef je hier geen rekening mee te houden.

Kies een model dat bij jou past

Verder moet de robot ook aan jouw wensen voldoen. Denk bijvoorbeeld na of je het belangrijk vind dat de robot ook de wanden kan reinigen.

Sommige modellen kan je ook besturen met een afstandsbediening of een App op je smartphone. Dat zijn iets duurdere functies maar die bieden wel extra gebruiksgemak en kwaliteit.

Sommige robots beschikken over een caddy of karretje zodat de zwembadrobot makkelijk verplaatsbaar is. Het zorgt er ook voor dat je de robot makkelijk kan opbergen.

Kies voor gekende modellen en verkopers

Wil je een robot aankopen, kies dan voor een gekend model van een bekend merk, bvb de Dolphin Zenit 20 Pro. Deze zwembadrobot bestaat bijna 10 jaar en heeft zijn degelijkheid bewezen. Bovendien zijn de algemene bevindingen van dit toestel erg positief.

Zo is Dolphin al jaren dé referentie in zwembadrobots. Het staat gekend om zijn superieure kwaliteit in het reinigen van het zwembad.

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

4 reacties

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Ik heb geen persoonlijke ervaring met deze robot, maar BWT maakt prima producten. Volgens mij ontlopen ze elkaar allemaal niet veel. Tot je er service aan nodig hebt, dan pas weet je wanneer je bij een goede dealer hebt gekocht.

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Dat heeft te maken met het verschil in zwembad, bijvoorbeeld een bad met zwembadfolie of tegels. Informeer even goed bij de betreffende leverancier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad