Hoe zet je een Intex of Bestway zwembad op? Alle tips van de experts
Menu Sluiten

Tips opzetten en opstart van Intex en Bestway zwembaden

Met dit prachtige weer in aantocht gaan we in Nederland en België massaal weer zwembaden van klein formaat in onze tuinen plaatsen en opzetten. We krijgen regelmatig vragen hierover. En hoewel we voornamelijk professionele zwembaden verkopen geven we je een paar bruikbare do's en don'ts voor een optimale start.

Opzetten en opstarten zwembaden van Intex en Bestway

Je kan hier 2 soorten zwembaden onderscheiden. De eenvoudige met een opblaasbare rand en de modellen met een Ultra Frame. In deze blog gebruiken we deze door elkaar.

✅ Wat moet je WEL doen?

  • RTFM! Oftewel: Read The Fucking Manual. Vaak ontstaan problemen doordat mensen de handleiding niet op voorhand lezen. Net als bij Ikea kom je dan vaak in meer problemen dan nodig was geweest.
  • Koop een goede ondergrond of grondzeil. Het is echt voor het behoud van je zwembad dat je een stevige, vlakke en beschermende onderlaag hebt.
  • Koop een goede zandfilter als deze er niet bij zit. Je hebt kortere filtertijden en je hoeft geen geld uit te geven aan nieuwe cartridges. Deze laatsten werken gewoon niet zo goed.
  • Afdekken is ook belangrijk. Zo komen er geen insecten in en zal er minder zand in waaien.

❌ Wat moet je NIET doen bij Intex en Bestway zwembaden?

  • Een zwembad plaatsen op een schuine ondergrond. Nope, dat gaat echt niet goed komen.
  • De verpakking met een stanleymes openen. Vaak zit de kwetsbare folie tegen het karton aan en dan snij er al snel een fatale opening in.
  • Geen waterbehandeling of verwarming toepassen. Je hebt toch echt wel een chloordrijver nodig voor wat verdeling en een goede testset voor minimaal chloor en de pH waarde.

De beste tips voor het gebruik van een Intex zwembad

Het is in Nederland en België niet altijd mooi weer. Een beetje warm water door de zon zonder hulp duurt dan ook een tijdje. Kies daarom bijvoorbeeld voor een goede warmtepomp of zonnecollectoren erbij.

Een warmtepomp heb je al met een gunstig verbruik voor elektriciteit en zonnematten zijn gratis in het gebruik. Maar ook hier heb je wel een zandfilter nodig.

Zoutelektrolyse van Intex is een aardige optie, maar beter kan je er even mee wachten. Kijk eerst hoe het gaat met chloor en pH- en +. Lang niet alle producten die je koopt zijn namelijk geschikt voor zout water en dan heb je hier weer te vermijden problemen mee.

Video's voor opzetten van een zwembad van Intex of Bestway

Veel gestelde vragen over Intex en Bestway

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *