Menu Sluiten

Tips opzetten en opstart van Intex en Bestway zwembaden

Tips opzetten en opstart van Intex en Bestway zwembaden

Met dit prachtige weer in aantocht gaan we in Nederland en België massaal weer zwembaden van klein formaat in onze tuinen plaatsen en opzetten. We krijgen regelmatig vragen hierover. En hoewel we voornamelijk professionele zwembaden verkopen geven we je een paar bruikbare do's en don'ts voor een optimale start.

Opzetten en opstarten zwembaden van Intex en Bestway

Je kan hier 2 soorten zwembaden onderscheiden. De eenvoudige met een opblaasbare rand en de modellen met een Ultra Frame. In deze blog gebruiken we deze door elkaar.

✅ Wat moet je WEL doen?

  • RTFM! Oftewel: Read The Fucking Manual. Vaak ontstaan problemen doordat mensen de handleiding niet op voorhand lezen. Net als bij Ikea kom je dan vaak in meer problemen dan nodig was geweest.
  • Koop een goede ondergrond of grondzeil. Het is echt voor het behoud van je zwembad dat je een stevige, vlakke en beschermende onderlaag hebt.
  • Koop een goede zandfilter als deze er niet bij zit. Je hebt kortere filtertijden en je hoeft geen geld uit te geven aan nieuwe cartridges. Deze laatsten werken gewoon niet zo goed.
  • Afdekken is ook belangrijk. Zo komen er geen insecten in en zal er minder zand in waaien.

❌ Wat moet je NIET doen bij Intex en Bestway zwembaden?

  • Een zwembad plaatsen op een schuine ondergrond. Nope, dat gaat echt niet goed komen.
  • De verpakking met een stanleymes openen. Vaak zit de kwetsbare folie tegen het karton aan en dan snij er al snel een fatale opening in.
  • Geen waterbehandeling of verwarming toepassen. Je hebt toch echt wel een chloordrijver nodig voor wat verdeling en een goede testset voor minimaal chloor en de pH waarde.

De beste tips voor het gebruik van een Intex zwembad

Tips opzetten en opstart van Intex en Bestway zwembadenHet is in Nederland en België niet altijd mooi weer. Een beetje warm water door de zon zonder hulp duurt dan ook een tijdje. Kies daarom bijvoorbeeld voor een goede warmtepomp of zonnecollectoren erbij.

Een warmtepomp heb je al met een gunstig verbruik voor elektriciteit en zonnematten zijn gratis in het gebruik. Maar ook hier heb je wel een zandfilter nodig.

Zoutelektrolyse van Intex is een aardige optie, maar beter kan je er even mee wachten. Kijk eerst hoe het gaat met chloor en pH- en +. Lang niet alle producten die je koopt zijn namelijk geschikt voor zout water en dan heb je hier weer te vermijden problemen mee.

Video's voor opzetten van een zwembad van Intex of Bestway

Veel gestelde vragen over Intex en Bestway

Laten we eerlijk zijn... Het is geen hoogstaande kwaliteit, maar bij goed gebruik kan je er best wel een tijd plezier van hebben.

Hou allereerst rekening met de adviezen op deze pagina en de aanwijzingen in de handleiding. Daarnaast moet je er echt voor oppassen dat een grasmaaier of bijvoorbeeld kinderfiets de buitenzijde kan beschadigen. Deze buitenkant is gewoonweg heel kwetsbaar.

Hou altijd ouderlijk toezicht ook. Ook in een kleine hoeveelheid water kunnen er heel vervelende en levensbedreigende situaties ontstaan.

Dat hangt heel sterk af waar je de producten hebt aangeschaft.

Ga natuurlijk eerst even contact opnemen met de leverancier. Wellicht verwijzen zij je naar een ander bedrijf die de garantie voor hen afwikkelt. Intex heeft een eigen klantenservice waar je wellicht ook kan aankloppen.

Dit zegt Intex op de website:

Indien binnen 90 dagen na aankoop door de eerste gebruiker een fabricagefout op de naden van een liner (de PVC zak) optreedt, zal INTEX de liner vervangen. originele aankoopbon MOET worden opgestuurd, kopieën worden niet geaccepteerd. U kunt contact opnemen met Intex Service Center (0165-593939). In garantie gevallen komt de klant in aanmerking voor een nieuwe liner. IN GEEN GEVAL een nieuwe set. Op de filterpomp geldt een garantie van 1 jaar na aankoopdatum voor de eerste gebruiker. Scheurtjes, gaatjes, etc. op andere plaatsen dan op de naden vallen NIET onder de garantie.

Pomp de ring zo ver op tot deze stevig aanvoelt. Gebruik geen compressors. Een ring, die té hard is opgeblazen, zal door de verhitting van de zon openbarsten en gaan lekken.

Als de buitentemperatuur daalt ('s nachts), wordt de druk lager en wordt de opblaasring minder hard; blaas deze niet weer op, daar de lucht in de ring weer uitzet zodra de temperatuur stijgt. Als de buitentemperatuur te veel stijgt, laat dan wat lucht uit de topring ontsnappen, daar deze zal uitzetten en beschadiging aan de naden kan veroorzaken. Dergelijke beschadigingen vallen NIET onder de garantie.

Het reparatiemateriaal dat meegeleverd wordt met het zwembad kan niet onder water gebruikt worden. Er bestaan echter wel reparatie sets voor onder water, informeer bij Intex service of uw lokale zwembad dealer.

90% van de warmte van het zwemwater gaat verloren via het wateroppervlakte. Een solar zeil zorgt ervoor dat de warmte niet uit het water weg kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-