Menu Sluiten

Verschil in kosten binnen- en buiten zwembad

03-aanleggen-binnenzwembad

Binnen- en buitenzwembaden gaan altijd gepaard met kosten. Toch zit er een enorm verschil tussen de twee. Binnenbaden zijn in verhouding namelijk een stuk duurder.

Hogere kosten

In de eerste plaats is de watertemperatuur van een binnenbad hoger. Meestal is dit 30 graden en dat het hele jaar door. Doordat er verder geen zonlicht bijkomt, moet je het zwembadwater voortdurend verwarmen. Daarnaast heb je ook een dure luchtbehandeling nodig. Niet alleen de omgevingstemperatuur is continu hoog (denk maar aan openbare zwembaden, maar je moet ook de lucht drogen (of ontvochtigen). Dat kost enorm veel energie.

Langer plezier en minder onderhoud

Aan de andere kant ligt door ons klimaat het rendement oftewel het plezier van een binnenbad een stuk hoger. Dankzij een binnenbad kun je namelijk het hele jaar door zwemmen, ook als het buiten regent, onweert of vriest. Ook biedt een binnenzwembad een aantal voordelen als het aankomt op onderhoud. Een binnenbad blijft bijvoorbeeld makkelijker schoon dan een buitenbad. En de kans op groen water is aanzienlijk minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-