Menu Sluiten

Is er een warmtepomp die ook tapwater kan verwarmen?

Is er een warmtepomp die ook tapwater kan verwarmen?

Standaard warmtepompen voor zwembaden hebben helaas geen functie voorzien om tapwater te verwarmen. De warmtepompen werken namelijk met een gesloten systeem en op relatief lage temperaturen. Wat je wel kan doen, is een kleine boiler aanschaffen die je tapwater kan verwarmen.

Douche bij zwembad

Ook is het niet mogelijk om een douche aan te sluiten op een warmtepomp. Aangezien het circuit gesloten is kan je hier geen kraan op aansluiten. Ook zou de opbrengst te laag zijn. De ingaande temperatuur is namelijk maar 1 graad lager dan de uitgaande temperatuur.

Wil je dus warm water uit de kraan bij je zwembad of in de tuin? Dan moet je een boiler of elektrische waterkoker nemen.

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad