Menu Sluiten

Is er een warmtepomp die ook tapwater kan verwarmen?

Is er een warmtepomp die ook tapwater kan verwarmen?

Standaard warmtepompen voor zwembaden hebben helaas geen functie voorzien om tapwater te verwarmen. De warmtepompen werken namelijk met een gesloten systeem en op relatief lage temperaturen. Wat je wel kan doen, is een kleine boiler aanschaffen die je tapwater kan verwarmen.

Douche bij zwembad

Ook is het niet mogelijk om een douche aan te sluiten op een warmtepomp. Aangezien het circuit gesloten is kan je hier geen kraan op aansluiten. Ook zou de opbrengst te laag zijn. De ingaande temperatuur is namelijk maar 1 graad lager dan de uitgaande temperatuur.

Wil je dus warm water uit de kraan bij je zwembad of in de tuin? Dan moet je een boiler of elektrische waterkoker nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-