Menu Sluiten

Kan ik een warmtepomp ook in de winter gebruiken?

Kan ik een warmtepomp ook in de winter gebruiken?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel eenvoudig: nee. Een warmtepomp heeft in de winter namelijk een erg slecht rendement. De hoeveelheid energie in de lucht is minimaal. Hierdoor is de efficeny erg laag, oftewel het energieverbruik neemt heel erg toe. Dat betekent dus dat je een hele hoge electriciteitsrekening krijgt en daar zit niemand op te wachten volgens ons. Daarvoor heb je immers geen warmtepomp aangeschaft.

Alternatief voor een warmtepomp

Er zijn leveranciers die claimen apparatuur te leveren die je ook onder het vriespunt kunt gebruiken, maar zoals gezegd, raden wij dit ten stelligste af. Ook voor een binnenzwembad raden we het niet aan je warmtepomp te gebruiken. Kies dan liever voor een combinatie met een warmtewisselaar op cv.

 

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

3 reacties

 1. Avatar
  ALEX GYSEL

  Beste
  Graag had ik ook wat informatie gekregen voor een warmtepomp die het heel jaar door ons zwembad van 78 m3 met een semi-lage overkapping, waaronder nog gezwommen kan worden, zwembaar te behouden met een temperatuur van ongeveer 26°C.

 2. Avatar
  Didier Damiaens

  Wat raden jullie mij aan, Ik wil zwemmen in de winter tot temperaturen tot 0 graden.
  Nu heb ik een Zodiac PX50/5 warmtepomp werkt perfect tot 5 graden daaronder bevriest ze zichzelf aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad