Menu Sluiten

Terug naar waterbehandeling algemeen

Calciumhardheid zwembadwater

De calciumhardheid geeft het kalkgehalte (CaCO3) in uw water aan. Hoe hoger deze waarde, hoe meer kalk in uw bad. En omgekeerd.

De normale waarde ligt tussen de 150 en 250 ppm (mg/l) (8°- 14° dH = Duitse graden hardheid). Zacht water heeft een hardheid van 0 – 145ppm (mg/l) (0°- 8° dH), middel hard water 145 – 270 ppm (mg/l) (8°- 15° dH) en hard water 270 – 540 ppm (mg/l) (15°- 30° dH).

Hoeveel kalk mag er in uw water zitten? Hoe krijgt u helder water en voorkomt u kalkaanslag?

Bij een kalkevenwicht (zie kalkbalanswaarde) is de kalk in uw zwemwater voor 100 procent opgelost. Er is nu geen afzetting van kalk mogelijk. Van troebel water door onopgeloste kalk is evenmin sprake.

Bij een juist chloor gehalte en kalkevenwicht worden de materialen van uw bad niet aangetast.

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-