Menu Sluiten

Hoe los ik de problemen met het water in mijn zwembad op?

zwembad-onderhoud-

De behandeling van zwembadwater is niet heel moeilijk. Daar heb je geen hogeschool kennis voor nodig. Wel zijn er een behoorlijk aantal ‘vaste regels’ waar je je aan kan houden.

Vaste regels

Heel belangrijk bijvoorbeeld is om ervoor te zorgen dat je het water genoeg filtert. Zeker als het heel warm weer is, is het slim om de filtertijd aan te passen. Ook is het belangrijk om regelmatig de PH-waarde van het water te testen. De kwaliteit van het water staat of valt met de PH-waarde. De ideale PH-waarde ligt tussen 7 en 7.2.

Onweer

Ook onweer is funest voor zwembadwater. Als het onweert, wordt er ozon aangemaakt boven je zwembad. Als er te weinig chloor in je zwembad zit, breekt de ozon de chloor volledig af, waardoor het water groen wordt.

1 reactie

  1. Avatar
    Tom Hoekstra

    Ik wist niet dat onweer schadelijk was voor de kwaliteit van het zwembad water. Ik heb ook sinds afgelopen zomer een zwembad in de tuin en probeer het goed schoon te houden. Onder andere door goede waterbehandelingsproducten te kopen die het water reinigen. Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-