Menu Sluiten

Zwembadoverkapping voor een verlengd zwemseizoenEen zwembadoverkapping is een uitstekende keuze wanneer je langer van je zwembad wilt genieten. In het vroege voorjaar en het late najaar kan jij gewoon zwemmen, terwijl de rest van Nederland en België hun bad al winterklaar heeft.

Zie ook de Veelgestelde vragen

De voordelen van een overkapping

Je kan je voorstellen dat een verlenging van de periode dat je kan zwemmen veel voordelen heeft. Je geniet maanden langer van je zwembad en ook regen en wind hebben geen invloed meer.

Bladeren en ander vuil komt niet meer in je zwembad. Stofzuigen is dus een makkie en een zwembadrobot neemt dit dan helemaal van je over. Hierdoor verbruik je ook minder chloor en krijg je dus kraakhelder zwemwater.

De energiekosten voor de verwarming is een dure aangelegenheid. Als je je zwembad afdekt met een overkapping voorkom je afkoeling door de isolerende werking. De lucht boven het zwembad komt niet meer in beweging waardoor deze een prima isolatie wordt.

Tot slot blijkt telkens weer dat een zwembadoverkapping heel veilig is. Het is veruit de beste beveiliging voor je kind of huisdier. Eenmaal op slot is het zwembad niet meer toegankelijk en kan je met een gerust hart de kinderen in de tuin laten spelen.

Zwembadoverkapping voor een verlengd zwemseizoen

Een zwembadoverkapping kopen

Een kunststof overkapping in je tuin is een flinke ingreep. Niet alleen bepaalt de overkapping in grote mate het aanzicht in je tuin. Ook is de aanschaf doorgaans een flinke hap uit je budget. Een uitgebreide oriëntatie van de juiste producten is dus belangrijk.

Wij bieden enkel de beste kwaliteit overkappingen. Volledig bestand tegen de weersinvloeden in ons klimaat en altijd op maat voor jou gemaakt. Hoewel wij veel producten aanbieden die je zelf kan installeren adviseren wij een overkapping altijd te laten plaatsen. Enkel dan ben je verzekerd van vele jaren overdekt zwemmen.

Vraag nu direct een prijs aan

"*" geeft vereiste velden aan

Een zwembadoverkapping is altijd maatwerk. Elk zwembad heeft een aparte benadering nodig. Onze leverancier is hierin gespecialiseerd en doet niets anders dan overkappingen produceren en installeren bij klanten.

Wij verzamelen jouw gegevens en geven die vervolgens door aan onze partner voor een goede prijsopgave. Uiteraard is je aanvraag geheel vrijblijvend en ben je nergens toe verplicht. Maar wij brengen je graag op de hoogte van de mogelijkheden die wij te bieden hebben.
Gewenste afdekking*

De meeste mensen kiezen voor een laag model. Zij willen enkel zwemmen en beschut zijn voor weersinvloeden.
Een hoog model biedt ook de gelegenheid om naast het zwembad te lopen of zitten, maar is duurder in aanschaf.

Geef hier de maten van je zwembad op (binnenkant randsteen tot binnenkant randsteen). Dit is noodzakelijk voor een juiste prijsberekening. Wij komen altijd eerst aan huis de exacte maten opmeten bij een eventuele bestelling.
Naam*
Wij gaan uiteraard vertrouwelijk om met je gegevens en zullen deze enkel voor een prijsopgave gebruiken.

Een vrijblijvend bezoek aan huis behoort tot de mogelijkheden en kan nadien nog worden aangevraagd.

Nee, er zijn andere mogelijkheden.

Sommige leveranciers bieden een standaard oplossing voor een telescopische overkapping. Doorgaans zijn deze ook wat goedkoper door het voordeel met massaproductie. We zien echter vaak dat deze overkappingen niet helemaal aansluiten bij de werkelijke situatie of net een gewenste optie missen.

Maatwerk is zeker niet goedkoper, maar je investering is dan geheel naar wens. Daarnaast biedt LaLuna een hoge kwaliteit en doen ze niets anders dan overkappingen plaatsen. Hierdoor is de organisatie heel efficiënt en de prijzen absoluut competitief.

Meestal wel ja. De geleidingsrails zorgen voor een soepele beweging van de overkapping.

Als je dit niet wilt is er de mogelijkheid om de delen op wieltjes te laten lopen. Hou er dan wel rekening mee dat deze onderdelen iets kwetsbaarder zijn. Maar je hebt dan geen metalen delen naast je bad lopen.

Uiteraard zijn alle overkappingen niet voorzien van glas, maar van polycarbonaat.

Polycarbonaat is veel lichter dan glas. Daarnaast is het vrijwel onbreekbaar en kan je volledig door heen kijken, net als een raam. Zelfs een flinke hagelbui zal nauwelijks tot geen schade aanbrengen aan de overkapping.

Glas is uiteraard niet meer toegestaan in verband met de kans op breuk.

Gelukkig gaat een overkapping lang mee.

Wanneer je investeert in een duurzaam model met een goede service kan je er ontzettend lang van genieten. Reken op een levensduur van ongeveer 20 jaar. Uiteraard ga je wel zien dat het polycarbonaat een beetje gaat verweren, maar de werking blijft optimaal.

Veel gestelde vragen over een zwembadoverkapping

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad