Menu Sluiten

Zwembad in ruwbouw fase

5-zwembad

Hier tref je een goed voorbeeld van de ruwbouw fase van een zwembad. Dit project is in het najaar gestart en wordt momenteel verder afgebouwd. De werkzaamheden voor de winter waren:

– Uitgraven
– Betonvloer storten
– Inbouwdelen voorzien
– Betonstenen metselen

De huidige werkzaamheden
– Inlooptrap metselen in een hoek
– Aanvullen zwembad met stabilisatiezand

Zie hier het resultaat!

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

15 reacties

  1. Avatar
    Johan

    Dank voor de leerzame info!
    Hoe groot is dit zwembad? Zelf wil ik een zwembad van +/- 6,00 x 2,50 x 1,50m aanleggen. Is het verstandig om bij dit formaat de blokken ook over de lengte te plaatsen? Dus enkel een muur van 19 cm dik.
    Groet!

    • Avatar
      Maurice van den Heuvel

      Dit zwembad is vermoedelijk 8×4 geweest, zou het moeten opzoeken.
      Je kan metselblokken altijd in de lengterichting plaatsen. Dat doen we ook bij zwembaden van 1200 cm lengte bijvoorbeeld.

    • Avatar
      Maurice van den Heuvel

      In principe hoeft dit niet. Maar veel mensen kiezen toch voor deze extra verankering. Als je gaat lijmen met de betonblokken zou ik wel eerst de onderste laag lijmen voor het beter stellen qua waterpas.

  2. Avatar
    van lieshout

    Veel goede uitleg.Ik heb nog wel een vraag. Deze betonblokken zijn op hun langst geplaatst. Is het niet nodig om de betonblokken in de breete te metsen? De dikte van de muren is op deze foto maar 19cm dik.

    • Avatar
      Maurice van den Heuvel

      Het is in de regel niet nodig de blokken in de breedte te metselen. Halfsteen is sterk genoeg hiervoor en zo bespaar je nog eens een partij stenen. Als je ze in de lengte plaatst heb je ongeveer 16 blokken per m2 nodig.

  3. Avatar
    Lauwagie

    Ik vind deze foto’s de meest mooie die er te vinden zijn op Google.Ik vraag mij enkel af welke betonblokken dat U heeft gebruikt om te metselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *