Menu Sluiten

Zwembad in ruwbouw fase

5-zwembad

Hier tref je een goed voorbeeld van de ruwbouw fase van een zwembad. Dit project is in het najaar gestart en wordt momenteel verder afgebouwd. De werkzaamheden voor de winter waren:

– Uitgraven
Betonvloer storten
– Inbouwdelen voorzien
– Betonstenen metselen

De huidige werkzaamheden
– Inlooptrap metselen in een hoek
– Aanvullen zwembad met stabilisatiezand

Zie hier het resultaat!

15 reacties

 1. Avatar
  Johan

  Dank voor de leerzame info!
  Hoe groot is dit zwembad? Zelf wil ik een zwembad van +/- 6,00 x 2,50 x 1,50m aanleggen. Is het verstandig om bij dit formaat de blokken ook over de lengte te plaatsen? Dus enkel een muur van 19 cm dik.
  Groet!

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Dit zwembad is vermoedelijk 8×4 geweest, zou het moeten opzoeken.
   Je kan metselblokken altijd in de lengterichting plaatsen. Dat doen we ook bij zwembaden van 1200 cm lengte bijvoorbeeld.

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   In principe hoeft dit niet. Maar veel mensen kiezen toch voor deze extra verankering. Als je gaat lijmen met de betonblokken zou ik wel eerst de onderste laag lijmen voor het beter stellen qua waterpas.

 2. Avatar
  van lieshout

  Veel goede uitleg.Ik heb nog wel een vraag. Deze betonblokken zijn op hun langst geplaatst. Is het niet nodig om de betonblokken in de breete te metsen? De dikte van de muren is op deze foto maar 19cm dik.

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Het is in de regel niet nodig de blokken in de breedte te metselen. Halfsteen is sterk genoeg hiervoor en zo bespaar je nog eens een partij stenen. Als je ze in de lengte plaatst heb je ongeveer 16 blokken per m2 nodig.

 3. Avatar
  Lauwagie

  Ik vind deze foto’s de meest mooie die er te vinden zijn op Google.Ik vraag mij enkel af welke betonblokken dat U heeft gebruikt om te metselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maurice

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

- Maurice van den Heuvel - eigenaar Bouwzelfjezwembad.nl en jouw adviseur-