Menu Sluiten

Zwembad van een zeecontainer gemaakt

Zwembad van een zeecontainer gemaakt

Je ziet ze wel eens in glossy magazines. Een zwembad gemaakt van een zeecontainer in een luxe tuin. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van een zwembadcontainer. Maar daar hangt dan als snel een prijskaartje van € 25.000 aan vast.

Goedkoop een zwembad van een zeecontainer maken

Bouwzelfjezwembad.nl heeft uiteraard een goedkopere oplossing voor dit 'probleem'. Je kan namelijk prima zelf een container op de kop tikken en vervolgens ombouwen tot hip zwembad in jouw tuin. Want als ze er studentenwoningen of kantoorunits van kunnen maken, waarom dan geen zwembad?

Voordelen containerzwembad

 • Relatief goedkoop door de kant-en-klare modellen die je kan kopen
 • Geen betonwerkzaamheden in je tuin
 • Hip en trendy en het klinkt heerlijk duurzaam

Nadelen zwembad uit zeecontainer

 • Vaste maten en relatief erg diep (circa 260 cm)
 • Een lange container geeft een erg langgerekt zwembad
 • Enkel containers met een open kap (Open Top Container) zijn geschikt, of je moet het dak gaan verwijderen
 • Mogelijk hoge kosten voor een takelwagen (in verband met de benodigde reikwijdte)
zwembad-zeecontainer-2

Hoe maak je van een zeecontainer een zwembad?

Zwembad van een zeecontainer gemaaktEen containerzwembad zelf maken is met adviezen en de juiste materialen niet moeilijk. Je zal een tweedehands container moeten kopen en deze in een gat in de grond plaatsen. Klinkt eenvoudig toch? Of graaf hem gedeeltelijk in en maak er een mooie veranda omheen.

De meeste zeecontainers hebben een standaard maat van 20 voet (20 ft) of 40 voet (40 ft). Dit komt overeen met respectievelijk ongeveer 600 en 1200 cm lang. Standaard zijn ze 244 cm breed en 259 cm hoog. Koop er wel 1 met een open dak, anders moet je met een slijptol lang in de weer. Al maak je wel vrienden met de oudijzerboer.

Dan is het belangrijk om de binnenzijde te voorzien van gladde wanden en een goede bodem. Je kan dit met waterbestendige beplating relatief eenvoudig uitstroken. De openingen tussen de binnen en buitenwand kan je voorzien van isolatie als je wilt. Wel zo milieu en portemonnee bewust. Daarna is het aanbrengen van de inbouwdelen een klusje voor iemand met gereedschap om ijzerplaten te bewerken, je zal namelijk een aantal gaten moeten voorzien.

Daarna heb je eigenlijk de zelfde opbouw als bij een zwembad. Hoe zien alle stappen er dan in volgorde uit?

Van zeecontainer naar een zwembad in 10 stappen

 1. Graaf een gat in de grond en maak een stevige bodem van gestabiliseerd zand. Bij een stevige ondergrond is een betonvloer niet nodig.
 2. Koop ondertussen een zeecontainer van 20 of 40 voet en regel vervoer naar de locatie van je toekomstige droomzwembad.
 3. Takel of plaats de container direct op de goeie plek waar je hem hebben wil. Naderhand verplaatsen kan de binnenwanden of vloer weer beschadigen.
 4. Maak gaten in de stalen wand voor de inbouwdelen (zie bouwtekening) en leg de pvc leidingen alvast rondom de container voor de filtratie van het water. Neem inbouwdelen bij voorkeur die geschikt zijn voor bevestiging aan panelen (met extra flens met schroefgaten)
 5. Voorzie de binnenwanden van een watervaste beplating en zorg ervoor dat de vloer ook volkomen vlak is. Je kan ervoor kiezen de vloer eerst op te hogen met gestabiliseerd zand en eps platen. Dan wordt je bad een stuk minder diep.
 6. Monteer de inbouwdelen volgens de handleiding op de beplating en sluit de pvc leidingen aan. Je kan nu ook al rondom de container het zand aanvullen. Speciaal zand is niet nodig hiervoor ivm de stevigheid van de container.
 7. Breng een liner aan met daaronder een beschermende laag scheidingsvlies. Neem bij voorkeur een standaard liner van 0.75 mm. Een gewapende folie is niet speciaal nodig aangezien de vorm volkomen rechthoekig is.
 8. Hierna kan je de trap, filterinstallatie, verwarming en eventuele zwembadafdekking plaatsen en monteren. Dit gaat het zelfde als bij een normaal zwembad.
 9. Werk de rand af met een composiet houtdeel of een fraaie randtegel. Een afwerking is in verband met de zwembadfolie wel aan te bevelen.
 10. Finish de buitenzijde geheel naar wens. Leg een mooi terras aan of bouw een verhoogde veranda in je tuin.
zwembad-zeecontainer-1
zwembad-zeecontainer-4
zwembad-zeecontainer-3

Wat kost een zwembad gemaakt van een zeecontainer?

Een zwembad aanleggen begint onder andere met het maken van een budget voor de kosten. Exact berekenen is niet eenvoudig zonder een offerte, maar we kunnen je wel een beeld geven van wat een dergelijk project voor je zou kosten. Laten we een 20ft (circa 600 cm lang) als voorbeeld nemen.

- aanschaf en transport 2e hands zeecontainer - € 1.700,00
- grondwerkzaamheden (exclusief afvoer) - € 750,00
- plaatsen van de zeecontainer met behulp van takelwagen - € 350,00
- plaatmateriaal en zand voor opvullen bodem tot 150 cm - € 1.800,00
- inbouwdelen en leidingwerk voor in de grond - € 1.000,00
- zwembadfolie in standaardkleur en beschermingsvlies - € 1.250,00
- standaard filterinstallatie, waterbehandeling en warmtepomp - € 3.000,00
- sealed air noppenfolie van 400 micron - € 450,00
- randtegel in graniet hardsteen - € 1.000,00

Totaalprijs van een zwembad van 600 x 244 cm - € 11.300,00

Let op: dit is een globale prijsindicatie van voorziene uitgaven aan materiaal. De bedragen zijn inclusief 21% BTW, maar exclusief arbeidskosten van bijvoorbeeld een loodgieter of folielasser. Aan dit overzicht kunnen uiteraard geen rechten worden ontleend.

Hoe begin je dit project van zeecontainer tot privé zwembad?

Ga eerst na of je een dergelijk zwembad in je tuin wil hebben. Hoewel je geen betonnen constructie hoeft te maken heb je wel te maken met staalwerken en bijvoorbeeld een graafmachine.

Als je dit als een uitdaging ziet, stuur ons dan een e-mail met het verzoek voor een offerte op maat gemaakt. We spreken dan even je wensen door en kunnen je een scherpe aanbieding doen.

Wat kan Bouwzelfjezwembad.nl hierin voor jou betekenen?

Nee, we leveren geen zeecontainers en kunnen ook geen loodgieter voor je regelen. Wel voorzien wij jou van degelijke materialen, adviezen en bijvoorbeeld een bouwtekening voor de juiste positie van de inbouwdelen.

Na honderden zwembaden van beton en folie aangelegd te hebben in meer dan 9 landen kunnen we jou ook begeleiden met dit unieke project. Je kan je vragen ook stellen middels ons contactformulier.

Ja dat kan in principe wel, maar is niet eenvoudig. Je kan 2 zeecontainers kopen en met 2 zijdes tegen elkaar maken. Je zal de bij elke container een lange wand moeten weghalen.

Voordeel blijft dat je geen dure constructie van beton en metselwerk nodig hebt.

Ja dat kan zeker. We denken zelfs dat dit een prima toevoeging is voor de relatief kleine 20 voets zeecontainers.

We zijn daar druk mee bezig en krijgen er veel vragen over. Momenteel zijn we aan het kijken hoe we deze producten het beste kunnen aanbieden. Enkele voorbeelden:

Container 6 meter: € 21.175,00
Container 12 meter: € 30.250,00

Ben jij ook klaar met zoeken naar het beste zwembad?

Avatar
oprichter in 2010 en verkoopexpert bij Bouwzelfjezwembad.nl

Dagelijks beantwoord ik vragen van klanten over de voorbereidingen en bouw van hun droomzwembad. Voor de eerste keer je zwembad bouwen is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding zwem je uiteindelijk gegarandeerd in je eigen tuin.

Laat mij je helpen met je vragen en advies geven over de juiste samenstelling van jouw project. Uiteraard volgens je eigen wensen en budget. Meer dan 600 klanten gingen je voor! Voorkom de moeite van het allemaal zelf uitvinden en vraag het direct aan de expert. Vertrouw op 28 jaar ervaring.

43 reacties

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Dat zal sterk van de omstandigheden en de bewerking van het metaal afhangen. Komt er grondwater aan te pas? En heb je een bescherming tussen het metaal en de folie of hdpe. Dat zijn allemaal belangrijke zaken.

 1. Avatar
  J.

  Hoi maurice, zou je mij ook op de hoogte willen houden inzake de “betere” containers welke door kees kreemer worden aangeboden en evt het totaalconcept.

 2. Avatar
  Roel

  Hallo Maurice,

  Ik ben ook geïnteresseerd in een zwembad van een 40 ft container. ik wil dit graag komende winter plaatsen. Kun je mij op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij jullie?

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Hallo Conny,

   Op dit moment zijn we de concepten aan het afronden, maar door de drukte gaat dit langzamer dan gepland.
   Over enkele weken gaan we evalueren en houden we je op de hoogte hierover.

   Groet Maurice

 3. Avatar
  Jeannet

  Ik ben geïnteresseerd in de kleinste maat container / zwembad.
  We hebben bijna geen tuin. 1 van 2.40
  Of een andere optie. Ik zou graag zwemmen… en ben van plan om mezelf dan in een tuigje te doen en vastzetten.
  Heb je hier een idee over.

 4. Avatar
  Kees Kremer

  Beste Maurice,

  Heb met aandacht het artikel gelezen inzake containerzwembaden en de reacties daarop van andere lezers.
  Wij zijn een containerbedrijf in Rotterdam en willen graag met je meedenken. We beschikken over een groot assortiment aan containers, werkplaatsen en spuitinrichting. Uiteraard ook met deskundig personeel.
  Door onze jarenlange ervaring met containers kunnen we ook voldoende adviseren hoe en wat te doen en te laten.
  Daarnaast, iedereen fixeert zich nu op zeecontainers maar er zijn ook andere (betere) soorten van containers beschikbaar. Zowel qua ontwerp als qua sterkte.

 5. Avatar
  Sjourd Wijdeveld

  Ik heb op zoek naar een bedrijf dat een 40″ container zwembad kan plaatsen (incl. warmtepomp, circulatiepomp, etc) in de regio Zwolle. Wie kan een bedrijf aanbevelen die dit compleet (aanschaf & plaatsen) kan verzorgen?

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Goede vraag en ik weet het niet eerlijk gezegd. Ik vermoed van niet aangezien het een verplaatsbaar object is, maar zeker weten? Dat is dan een kwestie van opvragen.

  • Avatar
   Maurice van den Heuvel

   Hallo Maikel,
   Stuur me even een e-mail met je exacte wensen. Een container van 40 ft is ongeveer 12 meter lang en dus kom je niet aan de 13 meter. Dan kan je beter kiezen voor een betonnen constructie.

   • Avatar
    Kees Kremer

    Je hebt ook nog 45′ containers in Europa en deze hebben een lengte van ca. 13,50 mtr.
    In de USA maakt men daarnaast ook gebruik van 48′ en 53′ containers maar die zijn niet toegestaan in Europa.
    importeren van zo’n container kan natuurlijk wel maar dat wordt een kostbare geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Wat kost jouw zwembadproject? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar het aanvraagformulier en ontvang snel een op maat gemaakte offerte voor je zwembad